Multitaskende muffinsomelett.

Skulle bare hjemom i ei friøkt for å se til poden som ligger syk hjemme. For gammel til at mams og paps har lov til å være hjemme med sykt barn, likevel for ung (synes jeg) til å skulle ta vare på seg selv når hodet banker og feberen er høy. Heldigvis ligger jobben fem minutters gange hjemmefra, og det er fult mulig å rusle en tur hjem i ei friøkt for å pusle litt med sjuklingen.

Poden har fint lite matlyst nå som halsen er sår og luktesansen omtrent borte, og ikke var det spesielt mye fristende i kjøkkenskapene heller. Likevel fantes det mer enn nok av slumper og rester bare vi tredde nesa langt nok bak i kjøleskapet, og fordi vi er blitt enige om å være flinkere til å spise opp maten ( for økonomisk vinning og litt sånn der “redd planeten” mentalitet), så mekket vi sammen en superdeilig rett av “det vi hadde”.

 

Resultatet ble skikkelig bra og fikk navnet “multitaskende muffinsomelett”. Multitaskende fordi de kan brukes som skolelunsj i matpakka, på en skikkelig brødblings til frokost eller kvelds, som en egen middagsrett til en enkel salat eller som tilbehør til et realt koldtbord. Passer jo til alt, helt genialt. Muffinsomelett fordi de rett og slett er bakt i porsjoner, i en muffinsform. Enkelt og greit, og minimalt med oppvask. Enda mer genialt.

Jeg digger konseptet populært kalt “man tager hva man haver”. Da er man ikke bundet til noen oppskrift, og kan enkelt bruke litt av alt. Alle har jo sine favoritter.

I mitt kjøleskap befant det seg følgende:

Alt av restemat ble først kuttet opp i småbiter, og blandet sammen i en bolle. Deretter ble eggene tilsatt. Like greit å røre inn ett og ett, slik at man kan få riktig konsistens på “røra”, avhengig av hvor mye restemat man har blandet sammen. Jeg brukte tilsammen 7 egg, og fikk 12 store muffinsomeletter.

 

Smak til med salt og pepper, eventuelt annet krydder om du er litt mer spenstig i matveien enn måsafamilien.

Istedet for muffinsformer av papir, klipper jeg til firkanter av bakepapir for å steke de i. Da løsner de lettere når de er avkjølt.

 

Fyll opp stekebrettet, og stek midt i ovnen på 200 grader, over og undervarme i ca 25 minutter. Omlettene er klare når de har “blåst” seg litt opp, og du kjenner litt spenstig motstand om du trykker på de på toppen.

Og så ble det lunsj. Tolv herlige multitaskende muffinsomeletter, og tilogmed sjuklingen fikk litt matlyst, og litt etterlengtet energi.

Vi delte våre i skiver, og smurte hver vår blings med kremost og omelett. Digg!

 

Og ja…skulle så absolutt hatt et skikkelig deilig, sprøstekt, hjemmelaget grovbrød, men det ble rundstykker fra Kiwi denne gangen. Er jo ikke akkurat blogger på heltid eller!

Nå farter jeg tilbake på jobb med magen og matboksen full av multitaskende godsaker. Resten spiser vi til middag i kveld. Elgkarbonader, salat og multitaskende muffinsomeletter. Må jo bare bli en innertier.

Blogges!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg