Ukas små øyeblikk.

Vet du, jeg glemte helt at det var søndag! Satt der med frokosten, fortsatt trøtt etter natten, og plutselig kom jeg på det! Gurimalla, det er jo søndag lissom. Blogg og sånn! Sånn er det, når gubben også har ferie, og navnet på dagen ikke betyr noe.

Uansett, god morgen, og god søndag. Jeg sitter her da, som vanlig, med føttene oppe i sofaen, og skrotten pakket inn i et teppe. Jeg drikker det aller siste av jule-teen min, og synes lukten av den minner om gløgg. Også spiser jeg knekkebrød og polkagiser fra ukas Harry-handel. Frokost for fintfolk her altså. Ironisk nok har jeg begynt å pakke i julegaver, og startet på adventskalenderen til podene denne uka. Jul i Juli. Kanskje ikke så rart at ukedagene går i ett…

Så var det uka som gikk da, og alle de små øyeblikkene som kom og gikk med den. Enda en uke hjemme, enda en uke med mer regnbyger enn hva man ønsker for en sommerferie, men øyeblikkene var mange og fine likevel. En kveld, i øs-pøs regne kjørte vi inn til Lørenskog. Gubben skulle hente noen Volvo deler som han egentlig skulle sandblåse for poden, men ikke rakk før ferien. Det var bare en kjøretur. En drøy halvtime til, og en snau time hjem igjen. Regnet trommet på taket, og mot vinduene, men vi koste oss likevel. Kaffe på thermo-kopp, musikk på anlegget, og tørrskodd inne i bilen mens det regnet nesten vannrett ute. Kjørte en liten ekstrarunde i gamle trakter, kikket på steder vi vanket før det ble hus og unger, og bare nøt å være ute av måshuset litt. Fine øyeblikk, merkelig nok.

En laaaang gåtur med minstepoden en kveld. Det ble seint før vi kom hjem, og føttene våre var ømme, men det gjør ikke noe, for det var så koselig. Vi gikk gjennom Bjørkelangen, på stier vi sjelden går, fant et par stolper til stolpejakta, satt på en krakk og dinglet med beina, kjøpte is på butikken, og trasket rundt mens vi myste mot sola. En sånn herlig kveld med kald drikke i tursekken, og masse, masse skravling. Kvalitetstid med minsten, så innmari fine øyeblikk.

Dyra i den svære inngjerdingen oppe ved Festningsåsen. De er så fine, og det er liksom så sommer når det går dyr på beite der oppe. Enda en tur med poden, bare for å rusle forbi der. De breker når vi kommer, og strømmer i flokk nedover mot gjerdet, bare for å tigge etter blomster og gress fra grøfta der vi går.

Det hender poden innfrir ønskene, og byr på markblomster og grønt gress fra utsiden av gjerdet. Blir skikkelig populær. Så rusler vi videre, og dyra følger etter oss et lite stykke, før de rusler oppover sletta igjen. Fine små sommerøyeblikk.

Flmdag på Skulerud. Javier, produsent og ressigør ville filme en liten sekvens i den gamle Lokstallen, så vi dura litt innover i bygda, gubben og jeg. Og i den gamle lokstallen var det liv. Nesten full cafe av lokale og tilreisende, masser av kunst og håndverk for sag, og et par kjente fjes. Møtte på bonden Petter som jeg skal være gardskjerring hos en dag litt senere i høst, og det ryktes om at han har stua full av kattunger nå. Gleder meg! Vi fikk filmet det vi skulle både ute og inne, fine øyeblikk.

Det ble tid til både kaffe, vaffel og kokosbolle inne i lokstallen, og mett mage er alltid et godt øyeblikk. Og for en vaffel!!! Et helt måltid jo, med friske bær, krem, marsmallows og makron. Drømmevaffet!!!

En time på brygga. Man må jo opp og ut når sola først titter frem. Så vi reiste til brygga, bare for å sitte der, se på båtene, høre vannet slå mot brygga, og duppe tærne i vannet. Vi rakk det. En hel time mer sol og måkeskrik før mørke skyer rullet over himmelen, og regnet skyllet over vann og vei. Den timen, et langt, fint øyeblikk!

Med under to uker igjen av ferien har jeg begynt å forberede meg på neste skoleår. Pennalet er fylt opp av nye penner og nyspissa blyanter. PC veska er rydda, og nesten ferdig pakket og klar, og da jeg var nede på butikken  for å handle inn nytt viskelær, gikk jeg like gjerne veien gjennom skolegården bare for å få et blikk av papp-Paul i vinduet! Så lo jeg for meg selv da, av papp-Paul, det at han står sånn og skuer utover skolegården hele sommeren, og at en så enkel gave kan gi meg så mye moro. Herlig øyeblikk.

Og slik gikk uka. Hjemme, litt sol, mye regn, og mange små øyeblikk rikere, til tross for at vi egentlig ikke har gjort stort. Kveldsturer i sola, balansere mellom sølepyttene fra regnet som falt tidligere på dagen. Fine øyeblikk.

Burgere på grillen, og krone-is i fryseren. Svømmetur på Mangen, lese bok i sofakroken, legge seg sent, sove lenge, og se en ny episode av Outlander. Små ting, fine ting, gode øyeblikk.

Nå skal bagen pakkes med akkurat nok klær for et par dager på landeveien. Gubben og jeg skal jakte på solglimt, og om vi er ekstra heldige, kanskje litt salt sjø. Værmeldingene gjør oss ikke akkurat til utprega optimister, men vi tåler jo å sovne til regndråper som trommer lett mot taket i bobilen også. Et døgn eller to vekk fra måsahuset blir sikkert fint, uansett vær. (men kryss fingrene for at vi i det minste får oppholdsvær da!!!)

 

Håper uka som gikk gav det gode øyeblikk, og at uka som kommer blir god. Vær snill med deg selv, det fortjener du. Vi blogges.

 

Ukas små øyeblikk.

God morgen, og god søndag. Kalenderen viser fremdeles juli, men gradestokken er litt mer sånn September. Greit om natta, for jeg sover utvilsomt bedre når det er litt kjølig på rommet, men at det liksom frister å fyre opp i peisen nå på morrakvisten, det er litt kjipt. Jeg er frøsen, gulvene i måsahuset er kalde, men jeg har pakket meg inn i den utvaska flanellspysjen, ullsokker, og sitter under det gule gamle teppet og drikker varm te av stort krus. Det er et fint øyeblikk likevel, til tross for en litt småfrøsen kropp. Alle podene sover, og det er stille i stua. Elsker denne roen på søndagsmorgenene, før verden liksom våkner opp og lager liv.

Forrige søndag kveld leita jeg etter brillene en times tid. Skulle lese litt, og ser bare dårligere og dårligere. Burde helt klart vært og tatt en synstest, men foreløpig har det klart seg med sånn billigbriller fra butikken. Etter å ha leita lenge uten hell, satt jeg meg i sofaen for å furte litt, og kjente en skarp stikkende smerte i rumpeballa… Jepp, undertegnede kjøtthue hadde satt seg på brillene. Tidligere i sommer hadde jeg sitti med solbriller med bare ett brilleglass over hele sognefjellet før jeg merka noe. Virkelig ikke min brillesommer.

Derfor, mandag morgen, spurte størstepoden om vi ikke skulle ta en av disse “mor og datter” turene våre. Vi dura til storsenteret på Strømmen, målet var å kjøpe oss solbriller. Og solbriller ble det, sånne skikkelig fete shades til drøye hundrelappen, men det er jo ikke prisen det kommer an på, det er hvor chill man ser ut med dem. (podens logikk) Og så ble liksom hele utflukten et kjempefint øyeblikk. Vi shoppa litt, spiste lunsj, kikka på folkemengden, rusla rundt å bare kikket, og kjørte full guffe med rock`n roll hele veien hjem igjen. Sånne utflukter med podene altså…så fine øyeblikk.

Tirsdag syklet jeg ned på cafeen på senteret for å ta en kaffekopp med en kollega som gikk av med pensjon nå i sommer. Så rart at hun ikke skal møte opp igjen på kontoret om noen uker, men heldigvis finnes det alternative møteplasser, slik som cafeer! Vi drakk kaffe, spiste kake, og skravla bort over halvannen time, og det var så koselig. Et lite avbrekk fra enda en litt døll hjemmeuke. Fint øyeblikk.

Den natten podekjæresten overnattet, og hadde med svigervoffsen. Det er så koselig det, når en lykkelig liten hårball ikke får av seg halsbåndet fort nok når hun kommer hit, løper bort og møter oss, legger seg i armkroken og bare venter på å bli klødd bak øret. Ganske likt måsagubben egentlig. Så herlig med en liten voffs som sover i fotenden av senga, og som blir med på en luftetur på morrakvisten.  Tenk så mange fine øyeblikk disse pelskledde skaper.

Filmdagen. Den dagen jeg, Lars Jørgen og Javier tok turen til Momoen for å filme et par sekvenser til  neste film. Vi skulle teste ut både fotballgolf og tennis, og for ei som faktisk går i minus når det gjelder idrettstalent var det litt av en utfordring. Men artig var det, begge deler, selv om talentet ikke akkurat var stort. Gøy å prøve enda mer av alt det bygda har å by på, også fikk vi dokumentert det med film også. Fine øyeblikk.

Sykkelen mangler dekk, så jeg har tydd til gode sko og rask gange de gangene jeg har trengt noe på butikken denne uka. Litt sånn sniktrening egentlig, uten at det kjennes sånn ut. Men det er deilig egentlig, å rusle bort på butikken tidlig om morran, handle ferske rundstykker og litt pålegg, rusle hjem med sola i ryggen, og lage frokost til podegjengen før de våkner. Sommerøyeblikk.

Regn og regn og regn. Det kjennes sånn ut, selv om sola titter frem innimellom også. Og selv om jeg mye heller gjerne ville brukt tid ute, så er det noe fint med helt mørke skyer, og regn også. Jeg benytter muligheten så fort den kommer til å tenne lys på bordet, pakke meg selv inn i sofahjørnet, og lese bøker. Det er jo en del av sommeren det også, regnvær, innetid, og ingen planer. Slike øyeblikk er fine de og.

Alderdommen… Jeg var 26 år da de første grå hårene kom…tusen takk mamma og pappa for de genene lissom… Nå er jeg 46, og har farget håret i 20 år. Nok er nok. I våres bestemte jeg meg for å bare la alderdommen synes, og la håret forbli grått. Det er litt av en prosess, å la det vokse ut, så jeg tok saken i egne hender og lysnet tuppene litt for at ikke overgangen skulle bli så hard, og nå er topplokket snart helgrått. Det er uvant. Fryktelig uvant, men det kjennes litt godt også, å bare gi litt faen. Nå matcher håret smilerynker, og åreknuter og alt annet åra drar med seg, og sånn får det bare være. Å la alderdommen syntes, helt fint øyeblikk.

Og slik har uka gått, uten de helt store hendelsene, bare masse fine små hverdagsøyeblikk verdt å glede seg over. Jeg har trent på gymmen med to fine kolleger, gått barbeint gjennom gresset for å ta inn tøy fra snora nederst i hagen, sittet musestille mens ekornet klatret over stolryggen min, og gått en lang kveldstur med minstemann bare for å skravle. Jeg har endelig sett bunnen av skittentøyskurven, og fylt den opp igjen. Jeg har spist oliven og sjokoladepudding til frokost, fått en AC-DC t-skjorte i posten, og betalt strømregninga. Hverdagen…med grått hår.

 

Jeg håper du nyter søndagen, hvor enn du er, og at uka som gikk ga det fine øyeblikk. Vær snill med deg selv, det fortjener du. Vi blogges.

 

 

Ukas små øyeblikk.

God morgen, og god søndag fra måsahuset. Sola skinner, og jeg er straks klar for enda en dag på stranda. TULLA!!!! Det er vått og grått, bikinien har ikke sett sola på aldri så lenge, og planene for dagen er tilnærmet ikkeno! Skal jeg gjette, vil dagens mest spennende hendelse bli å matche ca 200 sokker…alle hvite eller sorte, men av ulik merke og fasong. Skulle ønske “blogger-livet” var så glamorøst som ungjente påstår, men den gang ei. Likevel er akkurat nå, som vanlig, et fint lite øyeblikk. Som alltid på en søndagmorgen, kaffe, frokost, pysj og det gule gamle teppet. Det har blitt en vane dette her, skrive på ukas siste morgen, om alle de fine små øyeblikkene som uka inneholdt.

Nå skal det sies da, at uka som gikk kanskje var en av de minst begivenhetsrike så langt i år…Jeg har vært hjemme, knapt nok på matbutikken lissom. Gubben har vært på jobb, og podene har alle sin første ferieuke, så de har snudd døgnet. Eller, to av dem har det, den minste er en sånn tidlig i seng type, og står opp omtrent i det jeg er ferdig med frokost. Likevel er det tid med podene som har stått for de aller fleste av ukas fine øyeblikk.

Mandag ble jeg bedt med på tur av minstepoden. Han hadde nemlig vært med kjæresten og badet et sted i bygda dagen før, og der hadde jeg aldri vært før. Poden ba meg derfor med på sightseeing i Aurskog-Hølands dype skoger. Vi kjørte til Mangen kapell først. En bitteliten rødmalt kirke sånn ca midt i skogen. Vi gikk og rusla rundt der, så på gamle graver, grubla på kjente etternavn, og snakket om de vi har kjær, men som ikke finnes blant oss lengre. Sånt fint lite øyeblikk med fin prat og rom for ettertanke.

Så gikk vi ned til badeplassen. Der satt vi helt alene, tydelig at de fleste bader på de mer populære badestedene. Nå skinte ikke sola fra skyfri himmel eller da, men det var 25 grader og vel så det, så vi la på svøm i herlig vann! Etter badet ble vi sittende på en diger trerot nære vannkanten, pakket inn i tjukke håndklær som har tørket i sola på snora, og lukter av sånn sommerfrisk tøymykner. Sånn satt vi lenge, gravde føttene ned i sanda, drakk kaffe fra termos, skravla, og lette etter flate stener for å sette ny personlig rekord i fiskesprett. Tenk å ha sånne poder, som gjerne vil ha tid med en mamma, bare for å skravle, le, og bade. Heldige meg! Fint øyeblikk.

Neste dag hadde jeg kjeda meg hele morran og formiddagen, så da mellomste poden landet i sofaen etter å ha våknet sånn ca midt på dagen, gg hadde tredd et rosa pjusktete hårbånd rundt panna for å få krøllene vekk fra fjeset, da så jeg mitt snitt til en sånn “mor og datter greie, med sønnen. De ville krøllene er både en forbannelse og en velsignelse…jentene synes det er fint, poden synes de er i veien, og jeg synes de er gøyale.

Poden ble med på mor og datter tid han, for han “hadde ikke noe bedre å gjøre” akkurat da… Så jeg fant frem rettetanga fra den tiden (en million år siden) jeg hadde langt hår, og tredde poden ned i en stol foran speilet. Så drakk vi kaffe, og skravla mens jeg rettet ut krøllene hans, og når vi var ferdig lo vi så tårene rant! “Dæven å kjekk jeg blei nå a!!!” smalt det var den kanskje minst ydmyke av gutta! “En sånn sein 90-talls Bon Jovi lissom!!!” Også lagde han det der “dra til-trynet” sitt sånn at jeg fikk tatt bilde for å sende pappsen og morfar. Veldig gøyalt øyeblikk!

Minsten har brukt noen feriedager til å pusse opp rommet sitt. Han har malt tak og vegger, lagt helt nytt gulv, og handlet inn litt nye møbler. Fint med sånn unge tømrerspirer som kan øve seg litt i yrket selv når det er sommerferie fra læretia. En dag midt i oppussinga hadde han en avtale hele dagen, og rommet var bare noen timer unna å være ferdig. Da gikk eldstepoden til verks. Menslillebror bar borte listet han ferdig langs gulvet, og skrudde sammen et par av hyllene han hadde kjøpt. I tillegg stakk vi bort på butikken, for storebror vill spandere noe stæsj til det nye rommet. Litt pynteting, nye hodeputer til senga, fine bilder til veggen, og da minste kom hjem på kvelden var det klart til å flytte inn. Så glad lillebror, og så velfortjent. Herlig øyeblikk.

 

Regnværskveld. Kjedelig, for selv om jeg liker kvelder hvor det er helt innafor å sitte inne og bare høre på regnet uten å løfte en finger, kan mange slike kvelder på rad bli litt kjedelig. Så vi satte oss i bilen, gubben og jeg, og kjørte fire og en halv mil for en milkshake og en frappe. Verdt det! Det er så koselig å kjøre over skauen til ei annen bygd når det regner mot bilruta, og det jaller gammal pop fra stereoen. Da trenger man liksom ikke mer enn hverandre. Prater god. Stillheten i tospann er god. Bremse ned for en elg, to rådyr, og ei dame i regnfrakk med regnbuefarger. Drikke laktose med sukker hele veien hjem, også kan man liksom sitte i sofaen resten av kvelden med god samvittighet, for man har jo tross alt vært ute en tur. Herlig øyeblikk.

Og sånn gikk uka. Fryktelig mange netter på rad uten av søvnen kom på overnattingsbesøk. Slitne og trøtte dager, med vonde skuldre, stiv nakke, og litt sånn surmuling fordi man blir så sliten av å ikke sove og av å kjenne hjertet løpe maraton. Men…det er ferie, og dagene KAN faktisk brukes inne i måsahuset, til omtrent ikkeno, og det hjelper. Jeg har hatt en venninne på kaffebesøk, og planlegger lunsjdate med en tidligere elev neste uke. Det gledes. Jeg stekte medisterkaker, og prøvesmakte den som så ut som et hjerte mens jeg smilte for meg selv. Jeg har, da jeg endelig duppet av på morrakvisten etter våkennatt, drømt så levende om morfar at jeg kunne kjenne både lukten av han, og følelsen av skjegget på kinnet etter klemmen da jeg våknet. Så nært at tilogmed grein en skvett. Jeg har meldt meg på ungdomsskole-reunion i September, og vet ikke helt om jeg gruer eller gleder meg… Alt dette, i en litt regntung, søvnløs, men fin uke.

Håper uka som gikk brakte deg øyeblikk som fikk deg til å smile, og at uka som kommer gjør det samme. Vær snill med deg selv, det fortjener du. Vi blogges.

 

 

Ukas små øyeblikk.

Så var det søndag igjen, og den eneste grunnen til at jeg vet det, er at gubben sin ferie er over for denne runden, og han skal på jobb igjen i morgen. Dagene går i surr, sånn de pleier å gjøre i ferier. Heldigvis er det bare to arbeidsuker før vi kan nyte noen nye feriedager sammen, og i mellomtiden skal jeg drive på litt her hjemme.

I dag inntas frokosten inne i måsastua, nederst i sofakroken, under det gule teppet. Det er godt å pakke seg inn litt, til tross for at det er sommer, for måsahuset er alltid litt sånn huskaldt. Uka som startet med en sånn skikkelig blåmandag endte godt. Mammaer slutter jo aldri å bekymre seg, selv om unga blir store. Kjærlighetssorg, arbeidsledighet….det er alltid noe, og gutta trenger en mammaprat, en lang gåtur, en trygg havn hvor mammaen liksom har kontroll, og fornuftige råd. Inni meg griner jeg med dem. Men, uka har, tross alt, vært full av fine øyeblikk, og ting, uansett hva man står i, virker alltid litt enklere når man får de litt på avstand.

Denne helgen har vi vært så heldige å få passe voffsen til podekjæresten, for hun har jobbet hele helgen. Det gir en sånn herlig ro med en sånn pelsball i huset. Voffsen er rolig som skjæra på tunet, selskapssyk som få, og svært bestemt hva antall kilometer på kveldsturen angår. Ja, jeg endte opp med å bære bikkja på tur. Men åh, så herlig det er, med en sånn tillitsfull liten skapning som kryper opp i armkroken så fort hun har muligheten, og som titter opp på deg som om du skulle vært det safigste kjøttbeinet i hele verden. Måsagubben og jeg har hatt pelsball i senga hele natta, vært på Røytjern å bada med voffsen, og gått lange turer på svale sommerkvelder. Herlige øyeblikk!

En liten tur innom kirkegården på Skedsmo, den dagen mormor skulle fylt år. Det er så rart å tenke på at det begynner å bli mange år siden de ble borte, mormor og morfar, for de er fremdeles så nære. De er med oss i tankene, i samtaler…nære. Likevel er det ikke trist å være på grava. Vemodig kanskje, men ikke trist. Sånn er det når minnebanken er proppfull av de fineste minner. Det understreker jo bare viktigheten av å skape slike minner mens man kan. Ettertanke og fint øyeblikk.

Kvart over tre var jeg sånn passe fornøyd med den beige fargen i stua mi. Ti på halv fire var jeg møkklei nevnte farge. Fire var ny maling kjøpt inn, og innen klokka 10.30 dagen etter var stua ferdig malt og møblert igjen. Nå er stua grønn, alle veggene. Det er en sjukdom eller noe….Når skuldrene er litt høye, og tankekjøret holder meg våken om nettene, da kjenner jeg behovet for forandring. Det er så rein terapi å male vegger. Se forandringa, planke for planke. Hadde så lett malt stuer i hele bygda i bytte mot en kopp kaffe! Blir sånn akkurat passe godt sliten i kroppen også, vinn-vinn. Foreløpig veldig fornøyd med ny farge i stua, og spent på hvor lang tid det tar før gubben oppdager det. Male-terapi, fint øyeblikk.

Da varmen kom tilbake. Den dagen sola skinte og varmen gjorde skrotten svett og varm, og vi kjørte opp til tjernet for et bad. Det ble en lang og herlig svømmetur, forfriskende, selv om vannet var varmt nok til at det ikke engang var et problem å “hæle”. Så herlig det er, å sitte på varm stein, nedkjølt av vannet, og drikke kaffe fra termos, og spise tørre kjeks som ikke frister hjemme, men som smaker som en tre-retters Helstrøm opplevelse bare fordi man er ute og nybada. Herlig øyeblikk.

Da minsten fikk ny læreplass. Jeg har jo skrevet et eget innlegg om det, men jeg må bare nevne det igjen. Tusen takk!!!! Da jeg delte et innlegg om at poden mistet læreplassen halvveis mot svennebrevet, og ikke hadde hell med å skaffe ny plass, tok liksom alle blogglesere affære. Innlegget ble delt gang på gang, vi fikk så masse tips, så mange navn, så mange telefonnummer, og i løpet av halvannet døgn var ny læreplass i boks. Et tonn av uro raste ned fra skuldrene våre, og en stødig tømrermester fra Sørum har allerede ordnet overgang til nytt firma via opplæringskontoret. Etter tre uker sommerferie starter poden på siste etappe, og neste sommer venter svennebrev. For et engasjement, for noen mennesker det finnes der ute. Igjen, tusen, tusen takk! Ukas aller beste øyeblikk!

Ny sesong av Outlander. Egentlig har det gått så lang tid siden sist vi så en episode, at jeg har glemt serien litt. Men så satte gubben på sesong syv, også ble vi sittende å se et par av de nye episodene som nå kan streames. Herlig avslappende tidsfordriv, når dagen har vært rar og travel. Hjalp med kaffe og sjokolade også….

Og slik gikk uka. Den startet med stress og sår ungdom, og endte med litt lavere skuldre og gladere sinn. To av podene er på festival, en av podene nyter første helg av en tre uker lang ferie. Jeg har båret en trassig hund på tur, og jeg har sovet med en lodden voffs i armkroken. Jeg har syklet på butikken, spist is i sola, og tent i peisen mens styrtregnet trommet mot alle vinduer, og tordenværet dundret over Måsan.

Jeg har tegnet litt, bakt litt, gått mange lange turer med gutta, og jeg har sovet på sofaen akkurat når trøtten har kommet, bare fordi jeg kan, fordi det er ferie! Hverdagsøyeblikk, på rekker og rad.

Håper uka som gikk fikk deg til å trekke på smilebåndet, og at uka som kommer blir god. Vær snill med deg selv, det fortjener du. Vi blogges.

 

 

 

 

For et engasjement! Tusen takk ❤

For et par dager siden var minstepoden langt nede etter å i flere måneder har ringt rundt til bedrifter, i søken etter nytt sted å fullføre læretiden. Målet om svennebrev er bare et år unna, nå nært at man nesten kan kjenne lukta av nyhøvla plank og lønn på konto hver måned.

Han har hatt et fantastisk læreår i en bedrift etter to år med byggfag på videregående, men da firmaet han startet læretiden nå avvikler, hastet det med å finne ny læreplass. Lettere sagt enn gjort. Nedgangstider i byggebransjen, og hard konkurranse om læreplassene gjorde det vanskelig, og jo nærmere sommerferien vi kom, jo tøffere ble det for poden. “Hva skjer til høsten? Hva, hvis, om, når?” Avslag på avslag, vanskelig for en som så gjerne vil jobbe, en som brenner for faget, en som er faglig dyktig.

Opplæringskontoret var på saken, men kommunikasjonen var så godt som enveis, og de ringte kun firmaer poden allerede hadde vært ikontakt med, og fått avslag fra. Noen ganger gir det bedre resultater å ta saken i egne hender.

Det satt langt inne for poden å si ja da mammaen spurte om å få dele på sosiale medier, i håp om at noen kjente noen som kjente noen. Men desperate tider og alt det der…så mammaen fikk dele. For en respons!!!! FOR et engasjement!!!! På under et døgn var det over 3000 delinger fra ulike sosiale medier, i all hovedsak Facebook. Allerede etter ti minutter tikket de første meldingene inn. Folk som kjente noen, som viste om noen. Direkte nummeret til ledere i bedrifter, link til nettsider. Og poden ringte rundt, var i intervju hos lokal bedrift som gjerne ville ansette, men var usikker på om det var nok tømrerjobb å oppdrive i forhold til svenneprøven. Likevel et lysglimt, det skulle ihvertfall ikke stå på jobb.

Tilbud om å snekre i Lofoten i sommer, hotell og flyreise og måltider betalt. Poden skulle nesten ønske han var eventyrlysten nok til å takke ja, men læretiden veide mer.

Så kom et firma i Sørum, nabokommunen på banen. En telefonsamtale ledet til en prat, og i dag, siste arbeidsdag på gammel arbeidsplass var et solid håndtrykk fra ny sjef bevis for ny læreplass i August. Ryddig, faglig sterk, og lang erfaring med lærlinger. Kjente og ukjente har bare godt å si om nytt firma, og poden gleder seg.

Nå venter noen uker med sommerferie, så siste året som læregutt i tømrerfaget. Det har ordnet seg!

Her hjemme i måsahuset senker vi skuldrene, og puster med magen. Og ja, denne mammaen har felt noen lettrørte tårer det siste døgnet også.

Så igjen, tusen hjertelig takk til alle som har engasjert seg, til alle som har delt innlegget slik at det nådde ut, og takk for alle meldinger! Det nytter! Familien siste tømrerspire skal få fullføre utdannelsen. Takk!

Ukas små øyeblikk.

God morgen og god søndag. Og god sommer, uansett om du har ferie eller ei.  Vi har akkurat lagt en uke på veien bak oss, og mange mil har det blitt. Det er godt å sitte hjemme i et hus som ikke har hjul, og innta frokosten med litt armslag rundt seg. Digg å endelig kunne strekke ut beina i natt, og snu seg i senga uten å skalle i et vindu eller en lav hylle. Fint å kunne sitte lenge på do, uten av det står en haug med tyske eller japanske turister utenfor og venter på tur. Så ja, søndagsmorgen hjemme i måsahuset, fint øyeblikk.

 

Men jammen har det vært fine øyeblikk på veien også. Mange, nesten hele tiden, hver dag. Mandag kjørte vi lenge. LENGE! Første stopp ble Beitostølen, og det var bare for å strekke på beina, og spise litt av matpakka oppe på fjellet. Det finnes knapt noe vakrere enn fjellheimen i solskinn og varmegrader. Det er noe med den søte lukta av lyng, den varme vinden, lyden av brusende bekker. Første stopp, altså lunsjpausen, midt oppe på Valdresflya, nydelig øyeblikk.

Jeg vet liksom ikke helt hvilke øyeblikk som skal velges ut denne uka, for om jeg tar alle får jeg skrivekrampe, og søndagsbloggen blir omtrent ei mil lang. Den første kvelden, etter mange mil på veien slo vi camp på Dønfoss. I en drøy time etter parkering ble jeg liggende på en av de flate steinene nede ved fossen og bare nyte. Nye bruset fra rennende vann, iskalde dråper på varme føtter, og sola. For sola varmet noe voldsomt den dagen og det var så digg! Herlig øyeblikk, når man liksom lander litt etter en lang kjøretur.

Pizza fra restauranten, deretter is og kaffe nede ved vannet. Der satt vi til sola gikk ned bak fjellet, og enda lenger. Satt der og bare nøt stillheten, og hvordan stenene vi satt på var varme lenge etter at sola gikk ned! Enda et fint øyeblikk.

Da vi la oss i senga med takluka åpen, bare skravlet til vi var så trøtte at øynene ikke klarte å holde seg åpne lenger. Det siste vi så før vi sovnet var rosa bomullsskyer so sakte svevet over himmelen. Også lå vi der da, og bare kikket, og innimellom var det sånn: “Ooooohh, så fint!” og, : “Oooooh, nå var et enda finere!!!” Sommerhimmel over takluke i trang seng i liten bobil….herlig øyeblikk.

Iiiiiskaldt rennende fjellvann, midt oppe på gamle strynefjellsvei. Vi stoppet for å rusle litt i fjellet, med matpakke i sekken. Litt nede i en bitteliten dal rant en sildrende bekk, brei som en elv, med iskaldt klart vann, med brede snøfonner på begge sider. Så da gikk vi dit da, for vi er jo litt sånn som unga, tiltrekkes av vann og steiner. (og smågodt) Og kontrastene var enorme. SÅ himla varmt i være at svetten rant nedover ryggen, og SÅ himla kaldt i vannet at det stod en kjølig bris opp fra bekken. Også skjer det no inni hue mitt da, hver gang jeg ser vann. Blir helt akutt Lars Monsen lissom, MÅ teste grensene. Så Lars Monsen skrelte av seg shorts og t-skjorte, og vasset uti isvannet i bare bikinien.

Planene om å dukke helt under, ble skrinlagt så fort tærne mista følelsen, hvilket tok nøyaktig fire sekunder. Men gøy var det, å ligge å sole seg i snøen midt oppe på fjellet, som en ur-kvinne fra steinalderen eller noe. Bortsett var at denne urkvinnen hadde både iskaffe, belgisk sjokolade og ferdigsmurte lefser i ryggsekken da…  Herlig øyeblikk.

Sogndal. Det var sånn ca midt på natta da jeg angret på det siste glasset med brus. Så jeg klatrer over gubben, ut av senga, ut av bilen, og ruslet bort til sanitæranlegget for å lette på trykket. Klokken fire om natten var alt helt stille. Fjorden var speilblank, og nattelyset magisk gult. Det var bare så vakkert at jeg satte med litt nede på et skjær og ble sittende noen minutter og bare nyte roen, fargene og sjøen. Blir de av dere som bor sånn til, med en slik utsikt, noen gang lei av den? Slutter man å legge merke til den, eller å nyte den? Jeg tror jeg aldri hadde gått lei. Øyeblikket var et av ukas aller fineste.

Fra sommer til vinter på bare noen kilometer. Været fascinerer meg alltid.  Å reise fra sola i Skjåk, over Dalsnibba i skikkelig vintervær, og ned igjen til sommer`n i Geianger. Bare måtte stoppe oppe på fjellet og se på utsikten…som egentlig bare var snø og is og tåke. Skuffa turister i turistbuss ristet på hodet og klaget på været. Jeg elsket det! Ikke nødvendigvis snøen og kulda, men forskjellene.

Fosseturen i Geiranger. Ikke spesielt lang, ikke særlig slitsom heller, bare passe bratt og passe lang, og veldig, veldig fin. Vi rusla sakte, gubben og jeg. Stoppa på nesten hvert platå, kikket begeistra ned i fossefallet, og tok inn utsikten.

Enda en unnskyldning til å putte kaffe på termos i sekken, og røre litt på kroppen etter mange timer i bil. At jeg har verdens fineste turkamerat å reise med er hevet over enhver tvil. Måsagubben altså. Fine øyeblikk med veldig fin fyr.

Den innpåslitne sauen! Vi parkerte midt oppe på fjellet for å gå en tursti opp til et utkikkspunkt, og ble etterfulgt av en sau som tydeligvis hadde for vane å livnære seg på turisme. Tjuvpakket stakk hele hue ned i lommer og sekker på leting etter alt annet enn gress og buskvekster, og endte til slutt opp med å stikke av med ei halv skolebolle, til tross for iherdig dragkamp fra min side. Jeg ropte skjellsord som Grethe Roede-sviker, lav-karbo-ullhaug, og lusekofte-dyr,  men den brydde seg lite. Sauetyv, gøy øyeblikk.

Og slik gikk bobiluka. Jeg sitter igjen med så mange bilder. Både de mentale, og de på mobilen. Øyeblikket da to verdener møtte hverandre oppe på Sognefjellet, nesten som Narnia. Magisk!

Bading i isklart isbrevann i vakre Olden. Fantastisk!

Lunsj på fjellet med utsikt over fjorden. Sitte ved siden av hverandre på et skjør og se sola gå ned i fjorden. Frokost på en fjelltopp. Og sist, men ihvertfall ikke minst, å bli løfta opp ra bakken, svingt rundt, i verdens beste bamseklem fra miinstepoden da vi kom hjem. Herlighet som man kjenner hvordan man har savnet gutta i slike øyeblikk. Fint å være på ferie, fint å være hjemme!

 

Håper uka som gikk ga deg gode øyeblikk, og at uka som kommer blir god. Ønsker deg en nydelig søndag. Vær snill med deg selv, det fortjener du. Vi blogges.

..