Mars-muffins.

Ei barndomsvenninne skulle komme innom i dag. Drikke en kopp te, skravle litt, le litt, løse noen verdensproblemer. Og man løser selvsagt verdensrpblemer best sammen med litt kalorier…det er ihvertfall min teori. Mer sukker, mindre krig. Nesten verdt et eget fakkelotog med den parolen der.

 

Så jeg slang sammen noen muffins, litt på måfå, slik jeg stort sett gjør når jeg baker på kjøkkene. Litt den der “man tager hva man haver” greia. Og i dag hadde jeg sjokolade, Mars-sjokolade, fordi det var tilbud på Europris denne uka, og gubben dro med seg noen pakker.

Så mekket jeg muffinsrøra, skar opp noen sjokolader, la ut et bilde på snapchat og instagram, og holy moly….Har aldri fått flere forespørsler om oppskrift. Så da kommer den her på bloggen, rett og slett for å gjøre det enklere for meg selv å skrive oppskriften en gang istedet for drøyt 200 ganger.

 

Jeg bruker alltid samme grunnoppskrift på muffins, så vet dere det. Det er fordi jeg har funnet en idiotsikker oppskrift som gir saftige, luftige og holdbare muffins, hver eneste gang, og fordi grunndeigen kan kombineres med all verdens godsaker som tilbehør. Epler, blåbær, karamell, eller som i dag- sjokolade.

 

 

Mars-sjokolade var et klokt valg. Delvis smeltet i muffinsen ble de litt seige av karamell, og sjokolade. Aldeles nydelig! Litt tyggemotstand, før de smeltet på tunga! Anbefales!!!

Grunnoppskriften er som følger.

 

125 gram margarin

125 gram sukker

(røres hvitt og luftig)

 

125 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 egg

4 ss kaldt vann

(alt røres inn i smør og sukker)

 

2-3 hakkede sjokolader av eget ønske, dryss over perlesukker.

 

 

Stekes på 180 grader, midt i ovnen, 10-12 minutter.

 

 

Jeg dobler som regel denne oppskriften, bare fordi det er mange kakemumser i denne familien.

Fortsatt god søndag til alle. Jeg skal ta meg en muffins til. Det er jo tross alt fremdeles søndag!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg