Julekonfekt- Snickerskuler

Jeg elsker å lage mat fra bunnen av. Både middager, og bakeverk. Å stå ved kjøkkenbenken, røre i kraften til en brun saus, eller sette en gjærdeig som skal spre deilig lukt av nybakst i hele huset er terapi for meg. Men…

Jeg er også dronningen av juks og snarveier, og det skammer jeg meg ikke over engang! For selv om livsstilsentusiater og urbane hipstere roper høyt om urkorn og kortreist mat, rene tarmer og frie sjeler, så er det ikke til å komme bort i fra at noen ganger, noen ganger har man lyst på noe godt, veldig kkjapt, sånn liksom aller helst i stad, og noen ganger har man lyst til å imponere gjester med noe som ser fancy og hjemmelaget ut, uten at du har stått på kjøkkenet i timesvis.

 

Ja, for folk er travle. TV-serier skal streames, unger skal kjøres hit og dit, katter skal hentes ned fra gardinene…ikke sant?

 

Så nå har jeg mekket julekonfekt, sånn som ser delikat ut på et fat, er akkurat passelig mektige, slik julekonfekt skal være, de smaker skikkelig godt, og det var gjort på en halvtime. Juks, fanteri og akutt fest i ganen og julestemning i magen. Det liker jeg!

 

Ingredienser:

Karameller, peanøtter, marsipan, sjokolade og en klype flaksalt.

 

Marsipanen smuldres i kjøkkenmaskinen og eltes lett sammen med peanøtter, og biter av karamell og sjokolade.

 

Så formes små kuler av massen, før de dyppes i smeltet sjokolade.

Dryss over en  klype salt, sett de kjølig til sjokoladen stivner, og tadaaaa!!! Akutt juksemaker-pipelort julekonfekt! Herlige, mektige, knallgode snickerskuler som vil imponere fletta av den mest urbane hipster`n med ren tarm og poncho av flettet hvete!

 

 

Kan oppbevares leeenge i tett boks, litt kjølig.

 

Ha en fin dag alle hipstere og alle juksemakere.

Vi blogges.

10 kommentarer

Siste innlegg