Grove eplemuffins.

Så har vi altså da kommet dit igjen, at vi alle fem her i måsahuset er lei brødskiver i matpakka. Brødskiver er fint det altså, man skal slett ikke kimse av den tradisjonelle matpakka, for grovbrød og god pålegg gir akkurat den energien du trener for å gjennomføre en skole eller arbeidsdag, men…. Dag ut og dag inn uten særlig mer variasjon en svartpølse og ost, og man blir matlei!

 

Minste poden lar heller vær å spise matpakka, mellomste vil helst handle i kantina på skolen, og største poden kjøper pizzabolle i lunsjpausen. Sånn vil vi ikke ha det, ikke egentlig. Det blir for det første dyrt i lengden, om alle fem skal handle at hver dag, og det å la vær å spise, det er ihvertfall ikke et alternativ!

 

Så nå har jeg hatt et par bakedager på rappen, og fylt opp fryseren med litt alternativ matpakkemat, og noen sånne litt gøyale alternativer til brødmaten, sånne som kan lages kvelden før og legges klart i kjøleskapet står på ideblokka. Det er jo ingen ting i veien for å ha med seg en omelett eller kyllingsalat i matboksen heller.

Forrige dagen bakte jeg en sånn prøveporsjon med grove eplemuffins. Helt på slump, slik jeg alltid gjør når jeg tar husmortimen på kjøkkenet. Da koser eg meg da! Musikk fra radioen i vinduskarmen, raide kjøkkenskapene for slumper og rester, mixe og blande og røre og søle, og tatdaaaa…snadder.

 

Og denne gangen ble det skikkelig matpakkesnadder også, for muffinsene slo an hos alle podene, fruen og gubben, OG den ene katta!!! Og som alltid, når jeg poster bilde av bakst på instagram og Snap så renner det inn noen spørsmål om oppskrift. Jeg har vist tungt for å lære, for jeg er så dårlig på å notere mengder når jeg slumper, men nå har jeg bakt de på nytt (fordi den første porsjonen forsvant raskere enn selvbryningskremen til Donald Trump), så til alle dere som spurte, her kommer den! Oppskriften altså…ikke brunkremen til DT!

 

2 egg

4 dl melk

1 dl flytende margarin eller olje

2 dl grovmel

2,5 dl hvetemel

2 dl havregryn

2 dl valnøtter

1 dl solsikkekjerner

1 ts bakepulver

2 store epler

kanel

perlesukker (eller vanlig sukker)

 

Bakepulver fikk ikke være tilstede da bildet ble tatt fordi han stadig forsøkte å heve seg over de andre…. Hahahahahaaa!!! Skjønte du`n?

 

Rør sammen egg, melk og margarin.(eller olje)

Bland inn mel,bakepulver, nøtter og frø. Rør inn et eple oppskjært i små terninger. La røren svelle i ca 20 minutter.

Fordel i former. (ca 18-20 stk) Dryss over terninger av eple nr 2, kanel og sukker.

 

Stekes midt i ovnen på 200 grader, i ca 20 min.

Grove, søte , mettende og gode!

 

Luftige og smakfulle. Perfekt matpakkemat!

 

Akkurat passelig sunt, rikelig med energi, og skikkelig god matpakkemat.

Tar meg en nå også jeg…de går nemlig knakandes godt til en kopp te i sofakroken også.

Meg: “Likte du muffinsene Baghera?” Baghera: “Jaaaaaa!!!”

Vi blogges.

 

8 kommentarer

Siste innlegg