Norges morsomste svigerdatter.

Det var sånn ca midt i uka at den mellomste poden ringte meg midt i skoledagen.  Poden er nesten alltid blid, men denne gangen virket han nesten litt bekymringsfullt høy på livet til tenåring å være. De setter jo gjerne sin lit i det å være så avslappet og chill at de er sporadisk vanskelige å få i tale, der de gjemmer sen under en grå lue og svære hettegensere.

“Halla mutter, skjer a? Døh, bare lurte på om du synes det er chill å få ei svigerdatter på din egen alder ass?”

Jeg rakk heldigvis ikke å overdramatisere det han akkurat hadde sagt før han fortsatte.

“Fy fader, nå sku du vært her ass mutter. Dem åpna døra til verkstedet her vet du, også bare valser det inn den fine dama da, med fult kamerateam og greier. Også hadde hun sjokoladeboller, og jeg fikk klem og greier da. Fy fader, hu er enda kulere i virkeligheten da!!!”

“Men hold tunga rett i munnen nå da!” sier jeg. “Hvem er det du snakker om?”

Poden skravler på inn og ut-pust.

“LINN SKÅBER vel!!! Jeg sa jo det. Hun blonde, fine, morsomme! Og hu bare lissom, “Halla, skjer a?” og vi bare SHIT; det er hu fra TV, og Lasse bare kasta seg rundt halsen på a, så da gjorde jeg det samme. Fy fader, hu var lett å snakke med ass. Nei, så nå blir det svigerdatter på deg mutter`n!”

 

Også la han på, uten å si hadet engang, og jeg stod der, midt i et klasserom og var svett i øra, uten å være det grann klokere.

Så sendte han bilde på snap. Og utpå eftan, når flokken i måsahuset endelig kunne sette seg ned rundt middagsbordet og snakke sammen i relativt normalt tempo, da kom historien.

For på skolen til de to eldste podene har de denne uken hatt det de kaller kreativ uke, noe Kjelle VGS har hvert år. Spennende med et avbrekk fra ordinær undervisning , og elevene får jobbe litt på vers av linjene. Flott tiltak for ungdommene våre, flott skole faktisk. Og fordi noen elever jobbet litt med boken til Linn Skåber, ringte skolen henne, spurte om hun ville komme på besøk, og hun sa ja. Kort og greit. og akkurat det står det så respekt av. Folkelig, rett og slett, akkurat slik en svigerdatter skal være.

Senere den kvelden delte jeg bildet til poden på instagram, og ønsket Linn velkommen inn i familien. Såpass bør det være synes jeg. Jeg er jo så raus av meg sånn 😉 Og en eller annen gang i løpet av kvelden svarte min nye svigerdatter med en kommentar til bildet, så nå kan jeg ikke annet enn å tenke meg at det er offisielt.

 

Heretter blir det ferier og høytider med den morsomste dama i Norge, til glede for denne svigermora, poden og måsagubben…han er nemlig ganske så betatt av dette fyrverkeriet av en blondine han også…spørs om jeg ikke må sette noen klare grenser akkurat for han.

Uansett, om du vil se moren til mine kommende barnebarn, og poden og hans klasse på TV, da må du skru på Dagsrevyen på NRK i kveld kl 19.

 

En riktig god helg ønskes alle, fra svigermora til LINN SKÅBER!!!!

Vi blogges.

16 kommentarer

Siste innlegg