Konfektkake med ostepop.

Om det blir stille på denne bloggen fra nå av er det fordi jeg ligger rett ut i ei sykehusseng med blodfortynnende intravenøst tredd inn i den ene armen, og en håndbok om hvordan å stake opp tette blodkar i den andre. Det vil uansett være verdt det, for lidelsen er forårsaket av selvforskylt kakeoverdose så stor at den fikk bukseknappen til å skyte gjennom rommet.

De som har lest denne bloggen en stund vet at jeg har et spesielt nært forhold til ostepop. Disse magiske maismarkene med gyllent ostepulver i fargen av varm sommersol, som lukter som en frisk blanding av gamle reker og uvasket underliv, og som setter flekker på klærne til evig minne om kosestunder med trøstespising og brutte slankeløfter. Jeg elsker det!!!

Og her om dagen tagget den eldste poden meg i en sånn bitteliten kokkevideo det florerer så mange av på Facebook om dagen, der et eller amerikansk vindundermenneske med forkjærlighet for tette blodkar og høyt kolesterol delte oppskriften på en konfektkake med sjokoladetrukket ostepop-topping, og jeg var solgt. Hvem trenger pikante husmor-romaner fra Narvesen eller Fifty Shades of Grey filmene, når ei kake får det til å skrangle i eggstokkene så man nærmest sklir av stolen lissom??? Så fort jeg var ferdig å tørke skjermen på mobilen for sikkel fartet vi bort på Rema for å handle inn en pose magisk gull med ostepulver, og i dag ble det endelig tid til å bake. Det er en ren lykke når man kan kombinere kake med lørdagsgodteri, og når man kan mikse sjokolade og ostepop i en og samme kake, da er lykken fullkommen.

 

Resultatet var enda bedre enn forventet, og i skrivende stund er jeg kun et lite stykke unna fullstendig “foodgazm” og kakekoma, men det er så verdt det, og jeg bare vet at jeg kommer til å ryke på mer enn en kakesmell til i løpet av lørdagskvelden. Gutteflokken, som tidvis er noe skeptiske til nye smaker sitter i hver sin ende av sofaen og knasker på hvert sitt kakestykke med stor iver. Suksess hele veien denne kaken her altså, og om du er en proff ostepopper, slik som meg, og litt over snittet glad i sjokolade også, da bør du teste denne kaken.

Veldig lett å lage, mektig, og aldeles nydelig på smak.

Og om du skulle få bakelysten over deg, og plutselig får et akutt fyse-anfall på noe skrekkelig godt, da kan du teste ut denne oppskriften mens jeg staker opp blodkar tette av konfektkake, og klargjør kroppen for enda et sukkersjokk og et kakestykke i kveldinga!

 

 

Oppskriften er som følger:

4 ss kakao

2,5 dl sukker

1,5 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

1 ts salt

2 egg

150 gr smeltet, og avkjølt smør

Topping:

300 gr smeltet sjokolade

5 dl ostepop

 

Bland alt det tørre i en bakebolle.

 

Finn frem det du trenger til toppingen. “Datt” av et hjørne av sjokoladen. Hater når det skjer…

 

Rør inn smeltet smør og egg. Røren blir seig, og tung.

 

Fordel i rund bakeform på 24-26 cm.

 

Stekes midt i ovnen på 160-175 gr i 30 min. Kaken blir kompakt, seig i midten med litt hard skorpe.

 

Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn, og rør inn ostepop.

 

Fordel toppingen over kaken og sett den kjølig en halv times tid.

 

Så er det bare å spise til du ligger i stabilt sideleie med mageknip og sukkersjokk…om du ikke er et sånt menneske som har lært å begrense deg da…  Lurer på om det fremdeles er håp for slike som meg!

 

 

Ønsker alle som titter innom en knakandes fin, og salt, søt og sprø lørdag, enten du ligger i kakekoma eller ei.

Jeg skal klargjøre magen for en liten kakebit til, og vaske det gule “støvet” av tastaturet. (Kanskje med tunga, for enkelhets skyld. Man sløser jo ikke med maten!)

Vi blogges 🙂

 

 

 

 

14 kommentarer
    1. Blender, eller mixmaster som det het før i tia, er aldeles flotte greier. I en sunnmørs konfirmasjon er det sånn ca 200 stk kaker til 29 gjester.. Dagen derpå deisa vi 189 kaker av alle slag, + noen reke og laksesmørbrød og diverse annet, i blenderen. Delte opp i porsjoner og la i fryseren. Genialt å ha til neste hendelse av noe slag. Som å servere et Kinderegg. Å toppe med ostepop..er kun ved storhendelser som brylup.

    2. Avven: Hehehe! Kinder surprise! Digger det! Og ja, ostepop er forbeholdt kongelige, bryllup, og sånne dager da man er ekstra fysen 😉

    3. Oioi…synes ikke du trengte å legge ut oppskriften. 🙁
      Dette er jo en slik kake man bare MÅ bake, for å kunne smake 😉
      Ser utrolig godt ut ja! 🙂

    4. HeidiElise: Åkæi da, gir meg. Den var så god at nå er det tomt…og jeg kjenner at jeg faktisk sørger litt…. I morgen blir det eplekake 😉

    5. Prøvde å lage denna, men når jeg hadde blanda sammen alt, var røra ganske flytende. hva har jeg gjort galt? 🙂

    6. Andy: Oi, det aner jeg ikke, lenge siden jeg lagde denne nå Mener å huske at min røre og var ganske tykk, og at den ble seig og fuktig når den var ferdig stekt. Har du prøvd å steke den enda? Kan jo være den smaker godt og har fin kosistens ferdig stekt.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg