Kjære måsagubben.

Det hender du spør meg om jeg ville gjort det annerledes, om vi kunne gjort det på nytt. Om jeg vill valgt kirken, stor feiring, alle tradisjonene.

Men jeg ville ikke det. Kunne jeg gjort det på nytt ville jeg gjort akkurat det samme.

Jeg ville sagt ja en gang til, da vi stod der og kikket ned i vogga på den lille gutten vår, og du helt ut av det blå bare helt rolig sa: “Vi skulle ikke bare ha giftet oss da?”

 

Enda en gang ville jeg ha tatt på meg den billige sommerkjolen, og de lyse sandalene. Enda en gang ville jeg ha ledd da fotografen måtte knyte slipset ditt fordi du ikke fikk knuta rett selv, og enda en gang ville jeg ha ledd da du etter vielsen endelig kunne kaste slipset, og puste igjen.

Enda en gang ville jeg sittet i skyggen under eiketreet i hagen på Sorenskriveren og ammet lillegutt, mens vi ventet på å bli herr og fru. Jeg ville ha nytt synet av den største poden som stabbet rundt på ustødige ben, lykkelig av all oppmerksomheten fra morfar som gladelig var med på leken.

 

Enda en gang ville jeg lagt babyen i armene på oldemor og oldefar, stått ved siden av deg mellom rosebuskene, og sagt “ja” til resten av livet sammen med deg!

På nytt ville jeg ha kjørt derfra i en gammel Volvo, med to små i baksetet, og en bunt brusbokser skranglende fra hengerfestet. Jeg ville ha spist middag med bare de aller nærmeste, hørt talen til pappa igjen, og feiret utover kvelden her hjemme.

 

Enda en gang ville jeg danset barbent på gresset i hagen  til musikk fra et dårlig stereoanlegg, på den varmeste junidagen det året, spist kake, smilt til hverandre selv når ingen andre så, før vi vugget ungene i søvn for kvelden og sa hadet til feststemte gjester. Enda en gang ville jeg stått sammen med deg i skogen bak huset i det månen tok over for sola, og risset bokstavene våre i inn i den store bjørka.

Enda en en gang ville jeg lagt meg for kvelden, holdt hånden din helt til vi sovnet, og bare visst, kjent med hele meg, at dette var rett. At dette, i all sin enkelhet, du og jeg,  skulle vare livet ut.

 

Så nei, om jeg kunne velge, om vi kunne gjort alt på nytt, da hadde jeg gjort akkurat det samme.

Gratulerer med bryllupsdagen, måsagubben min. Jeg elsker deg!

 

37 kommentarer

Siste innlegg