21. Desember – Smeltet snømannkonfekt og kattekrek.

Da er de ferdige. Alle syv slagene, en liten drøss gjærbakst og litt hjemmelaget julegodteri. Og så fort alt var i boks, bokstavelig talt, da begynte jeg å kjede meg. Ville bake mer, smake mer. Tok meg i å savne da guttene var små, og vi var skikkelig kreative med julegodteriet. Vi laget snømann og juletrær marengser, bløtkaker med snølandskap, og julenisseboller. Bare for gøy.

Men så kom jeg på at tenåringsgutter, og mannfolk på firogførr for den saks skyld, også lett lar seg begeistre av små kreative søtsaker, så da raidet jeg skapet og endte opp med snømannkonfekt, laget av kun tre ingredienser. Ideen er ikke min, tror jeg lagret denne ideen fra Pinterest for flere år siden, men de er jo litt morsomme da, og de gir en sånn barnslig, herlig julestemning. Perfekte i en kopp varm kakao, eller som små konfektbiter på kakefatet i julen.

 

Lett er det også. Latterlig lett egentlig!

 

Du trenger: Hvit sjokolade, saltstenger, og marsmallows.

 

Bryt sjokoladen i små biter, og legg de i en bolle.

Stikk saltstenger i marsmallowsen. En liten til nese, to litt lengre til armer.

Lag øyne med matfarge. Jeg bruker en sort fra Panduro, og lager øyne og munn med den butte enden av en grillpinne. Du kan også lage munn og øyne med mørk sjokolade, smaker jo enda bedre da.

Legg alle snømannhodene til side, og overse det faktum at det ser ut som en halvskummel Netflix dokumentar om snømannmasakre, massegrav og uoppklarte drap.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikro-ovnen.

Fordel en spiseskje sjokolade på bakepapir, og legg et snømannhode på hver sjokoladeruke. ( I mangel på et bedre ord. ) Avkjøles i kjøleskapet til sjokoladen stivner, og tadaaaa!!! Fiks ferdig smeltede snømenn, klare til servering!

Og er du skikkelig heldig, da klarer du å koke en kopp kakao med krem, legge snømannen til smelting i koppen, finne frem kamera og knipse et skrytebilde til blogg eller andre sosiale medier før…..

…før kattekreket sniffer seg frem til pisket krem, varm sjokolade, og innhalerer en halvsmeltet snømann før du i det hele tatt rekker å reagere!!!

Delikatessen er godkjent i det minste, av en hårball av et husdyr….og nei, jeg mener ikke måsagubben!

Får mekke meg en ny kopp da, og kaste ut pelsballen!

Vi blogges!

 

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg