Når dørene lukkes stille.

Det ble en uke full av kontraster. En uke der hvor toppene var himmelhøye, øyeblikk hvor livet smilte, og gledestårene sprengte i øynene. Det ble også uken for ettertanke, og for sorg. En annen type tårer.

Det har vært kjølige sommerdager, lett sommer regn, til og med en skikkelig haggelskur. Det har vært sol, lett, varm vind og fregner på nesa. Vi har gledet oss over blåbærene som plutselig var modne, og som lå utover skogbunnene som et illgrønt og blått teppe. En treningstur som i stedet ble en to timers lang rolig rusletur med blåbærpauser, blå fingre og blå tunger. Vi har stoppet opp på vei hjem fra butikken for å plukke solmodne markjordbær i veikanten. Tredd de på strå, kjent smaken av sommer. Norsk sommer.

 

 

Vi har vært på klubbløp på hjemmebane. Sett den minste poden fullføre med smittende idrettsglede, og den mellomste poden nesten rive av seg håret i fortvilelse etter motorhavari.

De eldste poden har fullført sitt første år videregående, og gjort det godt. Virkelig godt. Han har all grunn til å være stolt av seg selv, og vi er så inderlig stolte av han. Den mellomste poden har rørt og ydmyk mottatt vitnemål for ti års skolegang, etter en uforglemmelig kveld på skolen, for både elever og foresatte. Jeg har vært så stolt av guttene mine at det blir vanskelig å formidle, uten å høres ut som en typisk mammablogger med behov for å eksponere avkommet i hytt og gevær.

 

 

Det har vært en god uke. Latter, smaken av sommer, og mange gleder.

I dag er det stille i måsahuset. Her hvor lydene alltid er mange. Her hvor det løpes i trappene, smelles litt med dørene når vi er travle eller ivrige. Her hvor latteren vanligvis ljomer mellom veggene. I dag er det stille.

Vi holder litt rundt hverandre, passer ekstra godt på hverandre. Guttene vet ikke hva godt de kan gjøre for pappaen sin. Det stilles spørsmål, det tas hensyn til. Vi stryker hverandre litt ekstra på ryggen. Noen holder hånda litt lenger enn vanlig. Ingen løping i trappene, og alle dører lukkes stille.

 

 

I går mistet vi en vi er glad i. Familien er mindre. Skruballen som ble kastet for en tid tilbake, er fanget og funnet. Vi har famlet litt rundt i mørket lenge nå. Ventet på det vi visste kom til å skje.

Ventetiden har kjentes så uforutsigbar, og så lang, selv om man i ettertid, allerede nå, synes tiden har gått fort. Vi er slitne, følelsesmessig og fysisk. Å vente på døden er alltid vanskelig, og man blir liksom aldri helt forberedt, uansett hvor lang tid man har til å vende seg til tanken. Det er tungt i dag, både følelsesmessig, og fysisk. Den kommende uka blir spesiell på mange måter.

 

 

Vi mistet en kjær på den lyseste dagen i året, på en kveld der blomstene strakk seg mot himmelen i en flora av farger og lukt, på en kveld hvor skyene danset på himmelen og lot seg farge av sommersolen. Symbolsk, og vakkert. Vemodig. Riktig, likevel så vanskelig.

 

 

Om en stund, ikke lenge fra nå vil hverdagene igjen kjennes vanlige. Latteren vil runge i stua, høy musikk vil spilles på gutterommene. Men akkurat i dag lukkes dørene stille.

30 kommentarer
  1. Så vakkert skrevet. Både poetisk og så veldig levende. Er lei meg for å høre at dere har mistet en nær og kjær, så pass på hverandre, slik det alt virker som dere gjør ❤️ Stor klem!

  2. Naturen gir og naturen tar, det er livsløpet. Alle fikk ikke like mye sand utdelt til sitt timeglass. Egentlig får vi vel aldri utdelt nok sand til timeglasset, men ingen kan leve evig. En må kose seg med de gode minnene, så går det framover etterhvert.
   Do not stand at my grave and weep.
   I am not there; I do not sleep.
   I am a thousand winds that blow.
   I am the diamond glints on snow.
   I am the sunlight on ripened grain.
   I am the gentle autumn rain.
   When you awaken in the morning?s hush
   I am the swift uplifting rush
   Of quiet birds in circled flight.
   I am the soft stars that shine at night.
   Do not stand at my grave and cry;
   I am not there; I did not die.
   Trøsteklem til alle i måsahuset…

  3. Jeg føler så uendelig med dere og deler ordene jeg fikk når jeg mistet pappa’n min:
   Der det er sorg, har det vært glede!
   <3 -klemmmmm fra meg

  4. Føler med dere <3
   Det er tungt å miste noen av sine kjære. Uansett om man vet at set nærmer seg. Tror man aldri kan bli helt forberedt.
   Vil være med dere i tankene disse dagene! Klem

  5. Kondolerer❤️. Trist. Men tenk hvor lenge guttene fikk ha bestemor, og hvor nært båndet tydeligvis er. Min datter har alltid bare hatt en beste. De andre døde før. Jeg ønsket så gjerne hun skulle få oppleve gode besteforeldre, fordi jeg aldri har hatt det selv. Vær glad de sørger med dere og ikke bærer sorgen alene. Min datter fikk også et knallgodt vitnemål med fin seremoni, noe jeg gråter over å aldri få delta på. Jeg logger jo her, Det er smart NM for jenta, jeg kan ikke bli med, må heie fra sengen. Jeg er så stolt, men det er ingen besteforeldre som kan møte opp og heie, kun faren som alltid. Livet er tøft, alltid! Nå banker den på deres dør, ta vare på hverandre. Alltid! God klem sendes dere.

  6. Hanne: Ord til ettertanke, tusen takk. Jeg har tenkt på deg flere ganger,etter din forrige kommentar. Sender deg en klem,vær stolt av datteren din. Og takk for at du legger igjen noen ord nå og da. Det varmer.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg