Et blogginnlegg, om hvor kul du er!

«Hva ønsker du deg til bursdagen din da, Martin?» spurte jeg.

«Ny crosshjem, og et blogginnlegg om hvor kul jeg er!» svarte ungen!

 

Greit gutten min, her kommer det. Du er kul! Kjempekul faktisk, og som vanlig, hver gang en av dere gutta har bursdag, så sitter jeg her og mimrer som ei gammal oldemor, og gråter nesa sår og rød over tiden som gikk alt for fort. For det kjennes ikke lenge ut siden i det hele tatt, at du kom som ei kule den vårdagen det var så varmt i været at både bjørka og hestehoven spratt omtrent samtidig.

Så satt vi der, en tidlig formiddag en herlig vårdag, og beundret den nye fine gutten vår, både pappa og jeg.

Fatter`n var stolt som en hane, og kalte opp sønn nummer to etter Martin Schanche, og mutter`n gikk bare rundt og var helt og holdent stormforelsket i de myke kinnene, det bløte håret, og den lille oppstoppernesa.

Makan til mammadalt hadde verden knapt sett maken til, men sakte men sikkert våget du deg litt rundt omkring på egenhånd, og i dag er du kanskje den mest selvstendige av alle gutta i måsahuset. Din evne til å se positivt på livet, til å ha trua på at det meste ordner seg, og din viljestyrke er beundringsverdig. Jeg har enda til gode å se deg feile på noe du har bestemt deg for! Du får til ALT du vil, og det meste av det du ikke vil.

 

Med en selvironi andre bare kan lete lenge etter, og med humor og stå-på-vilje, ligger verden for dine føtter. Det er bare å erobre!

Du har ventet lenge på denne dagen, og var kanskje ikke helt fornøyd da den måtte tilbringes med en litt uønsket Engelsk tentamen, men kjenner jeg deg rett klarer du å gjøre det beste ut av nettopp det også.

16 år, selvstendig og stor, men fortsatt mammas «lille» gutt. Måtte du aldri forandre deg Martin. Måtte du fortsatt dele ut varme klemmer, og spre smil og latter til alle rundt deg. Måtte du alltid elske åpenlyst av hele ditt hjerte, slik du gjør nå, og for alltid verdsette familie og venner i like stor grad som du gjør i dag. Måtte du fortsette å finne glede i alle de små tingene, trene hardt for å nå målene dine, og unne deg selv smaken av seier.

Snill, morsom og raus. Min Martin. Min aller fineste Martin. I dag skal det koses og klemmes, mimres og snufses over årene som har gått, og det skal gledes over dagen, og alt det fine du har foran deg.

 

Gratulerer med dagen gutten min, måtte alle dine ønsker for dagen gå i oppfyllelse. Vi fikset ihverfall et blogginnlegg om hvor kul du er!

Elsker deg!

Klem fra mamma.

 

Tekst og bilder i innlegget er som alltid godkjent av en rykende fersk ( og skikkelig kul ) 16 åring.

19 kommentarer

Siste innlegg