Saftige ostemuffins med havregryn.

Vi er midt i vinterferien allerede. Vi står opp tidlig, klemmer oss sammen under et pledd i sofaen, drikker varm te og ser på OL sendingene. Vi tusler rundt i pysjen så lenge at det nesten er flaut, og frokosten spiser vi rundt lunsjtider. Man skal absolutt ikke kimse av hjemmeferie, det er helt klart. Gutteflokken er litt mer aktive en mor, og bruker masse tid ute i snøen. Enkel forskning viser at selv store tenåringsgutter leker i snøen.

Mens gutta hopper på miniski i bakken over veien, og med livet som innsats tester ut backflips og halebeinsprolaps, tusler moder`n på kjøkkenet. Vi er brødlei alle mann om dagen, og trenger litt andre alternativer til de vanlige brødmåltidene. I dag ble det saftige ostemuffins av cottage cheese og havregryn.

 

 

Denne typen bakverk ble jo så sabla populær på diverse treningsblogger for noen år siden. Lavkarbo og greier. Fint det altså, jeg kjøper jo alt som lover lynrask vektnedgang og oppstaka blodårer jeg, men når alt kommer til alt synes jeg det viktigste er at maten smaker digg og metter godt. Disse muffinsene (kan også legges rett på stekebrettet som rundstykker) er i tillegg kjemperaske å lage (ca 20 minutter inkl steking), og det er suverent når man er akutt skrubbsulten.

Etter diverse jubelrop fra sofaen da Klæbo gikk inn til nok et gull i dag, stakk gutta i bakken for å potensielt knekke et par ryggvirvler og sette et dusin personlige rekorder i vågalt idioti mens mor fikset frokost-lunsj.

Nå er de ferdig spist. To av gutta er tilbake i bakken, mens eldstemann står på kjøkkenet og steker vafler til hele flokken. Var visst viktig med vaffel sånn ca midt på dagen. (Gutten til mammaen sin det tenker jeg!)

 

Om du også er lei brød og ønsker deg et smakfullt, mettende og enkelt alternativ kommer oppskriften her.

Saftige ostemuffins med havregryn:

Et stort beger cottage cheese

3 egg

5 dl havregryn

1 ts bakepulver

100 gr revet gulost

 

 

Ha alt i en bakebolle og elt sammen til en fast masse. Jeg bruker hendene, men en stavmikser eller håndmikser går også fint.

Fordel små baller av deigen i muffinsformer, ha gjerne litt olje i bunnen så de løsner lett fra papiret etter steking, eller sett rett på stekebrettet som rundstykker.

Stekes midt i ovnen på 200 gr i 12-15 minutter, til de har en gyllen skorpe. Avkjøl på rist.

 

 

 

Disse er jo så fulle av smak at de er gode uten noe som helst pålegg, men for litt ekstra smak lagde jeg i dag en egen krydderost.

 

Denne er så rik på smak, søt og krydret, perfekt på alle typer brødbakst, eller på et helt vanlig knekkebrød.

Rør sammen 4 ss naturell kremost. (Jeg brukte Philadefia) Rør inn 2-3 ss kvernet sitronpepper, eller annet favorittkrydder, og ønskelig mengde finhakket paprika.

 

 

Kok deg en kopp kaffe eller te, og nyyyt!

 

 

Ønsker alle som titter innom en fin (og smakfull lavkarbo) onsdag. Jeg skal hoppe i vinterskoa og tusle opp i bakken for å se om noen av gutta trenger førstehjelp…

 

Bare en snurrebart unna bakkerekord, og en nakkevirvel unna ambulanse!

 

 

Vi blogges!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg