Marsipankake på 1-2-3

Jeg overrasket gutteflokken min med dessert etter middagen i går. Dessert er egentlig forbeholdt spesielle dager i måsahuset, slik som bursdager, jul osv. Men i går stod det en fløteskvett igjen etter helgen i kjøleskapet, og det lå en siste overlevende marsipanrull i skapet etter jul, og plutselig følte jeg meg nesten forpliktet til å bake noe godt. Rart at den pliktfølelsen alltid kommer samtidig som man er skrekkelig fysen, og egentlig på sukker-avvenning eter helgens små og store utskeielser.

Uansett, i går juksa jeg! For vanligvis, når fruen baker marsipankake tar hun den helt ut. Da snakker vi høyt sukkerbrød, tre lag fyll, masser av krem og marsipanroser så langt øyet kan se, og ender opp med en kake nok til å mette om lag 20 gjester. I går trengte jeg jo ikke en sånn gedigen kake. (selv om den også sikkert hadde gått ned på høykant her i ulveflokken)

 

Marsipankake på 1-2-3! Husk å spise en rose. Den er jo omtrent bare mandler!

 

Derfor laget jeg en sånn skrekkelig enkel versjon, på 1-2-3! Like god, bare raskere å smekke sammen, og veldig enkel å dele i passende dessertporsjoner. Så fryktelig usunt er det heller ikke. Marsipan er jo i all hovedsak bestående av mandler, og mandler er sunt! Det har Grethe Roede sagt. Legger du godvilja til er dette rett og slett en sånn slankekake, og Nutrilett kan bare gå og legge seg!

Vil du bake en enkel marsipankake til dessert, eller til jentekvelden, eller til…lunsj, da kommer oppskriften her.

Bunnen bakes som en rullekake.

Fra boken til frokost-tv Wenche. En favoritt her i huset, signert og greier. Stas!

 

3 egg

1,5 dl sukker

1,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver, skjær melet forsiktig inn med slikkepott.

 

Fordel røren på et bakepapir smurt med margarin. Stekes midt i ovnen i 6-8 minutter, på 225 grader.

 

Bunnen er ferdig når den ser ut som en 97 år gammel dames hånd full av leverflekker.

 

Vend kaken på et rent og lofritt kjøkkenhåndkle. Skrell av bakepapiret.

 

Du velger selvsagt selv hva du vil fylle din slankekake med. Jeg startet tradisjonelt, med et tynt lag jordbærsyltetøy.

 

Så kjørte jeg på med krem, ristede valnøtter og banan. Rett og slett fordi det var dette jeg hadde tilgjengelig. Altså, mandler, nøtter, banan…blir de noe sunnere enn det? Kjenner kiloene renner av meg bare jeg ser på kaka!

 

 

Rull sammen.

 

Et raust lag pisket krem. Ingen grunn til å være gnien på kremen. Vi vil vel nødig unngå en stor dose kalsium, og nærmest be om benskjørhet, vil vi vel?

 

Rull ut et marsipanlokk i ønsket tykkelse. Jo tjukkere lag, jo mere mandler. Husk det!

 

 

Pynt kaken med hva du måtte ønske, skjær et stort stykke, og prøvesmak før du slipper ulveflokken til. Bananer, jordbær, nøtter…rene salaten detta!

 

Da gjenstår det bare å ønske deg en nydelig tirsdag, med eller uten kake. Tror jeg lister meg en tur ut på kjøkkenet og ser om det er en liten bit igjen. Fruktsalat med marsipanlokk til frokost, det er vel innafor. Er jo snart helg!

Vi blogges!

 

12 kommentarer
    1. Jeg liker sånn slankemat.
      Og vet du.. sjokolade kommer jo fra (sjokolade)bønner. Bønner er grønnsaker, og grønnsaker er sunt.
      Bare sånn i tilfelle du ville ha sjokolade-krøller på kaka.
      Enda mer slankende.
      Og jeg kan lære deg mer! Du vet sånne fisk i pose Janne? Sure sild, salte sild osv?
      Fisk er fisk. Fisk er sunt. Dette MÅÅ jo bare være slankende?

    2. *sikle* og jeg som ikke er spesielt glad i marsipan fikk nå hele kjeften full av vann og sitter nærmest på “5” pause på jobb og sikler…
      Kan ikke si annet enn at Marianne og du må skrive slik slankebok! Med dine illustrasjoner og tekst samt en så lekkert innhold må det jo bli en gedigen suksess 😀

    3. Cecilie kristiansen: Samme her. Egentlig litt trist at det ble så fort tomt..og akkurat nå maler jeg kjøkkenet etter et sånn akutt innfall, så de blir ikke rå med noe mer baking i dag heller. Pokker!

    4. Mmmmm….marsipanrullekake! 👌👍😋😋 Men jamen blei det mye krem ut av den lille skvetten med fløte, du? 🙃🤣🤣

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg