5. Desember – DIY dekorjuletrær

Noen ganger misunner jeg skikkelig de som har funnet sin egen stil, hva interiør angår. De som har “landet” på det de liker, som er tilfreds med tingene de har, og som ikke ser behovet for forandring. Gubben påstår at jeg har en diagnose. ( egentlig flere ) Han kaller det ineriørtourrettes. Jeg kan sitte tilfreds i i et rom og glede meg over fargen på veggene, mønsteret i sofaputene, for så å sekunder senere få et akutt forandringsbehov, og den eneste medisinen er malingsspann og symaskin… ( Siste utbrudd av “Sykdommen” kan du lese HER )

Jeg er litt sånn med julepynten og. Jeg liker å ta frem de samme gamle nissene år etter år, men jeg liker forandringer også. Jeg skylder mer på skapertrangen enn noe annet, og det er noe med Desember som får kreativiteten til å blomstre. Jeg sliter med å bli glad i rødt, og altfor mye glitter, derfor er en del av julepynten som selges år etter år ikke et alternativ. Jeg liker også ting som er enkelt, og naturlig, i rolige farger. Og hvem har sagt at julepynten skal koste mye, eller i det heletatt være fabrikkprodusert for å skape stemning, når man fint kan gjøre det koselig til jul med noe hjemmelaget og enkelt også?

 

( Når man tar av bittelitt, og overproduserer en smule… )

 

I dag har jeg laget meg juletrær. Eller, egentlig er det bare kjegler i ulike størrelser og fasonger, men de minner om juletrær. Og det beste av alt, de har ikke kostet meg en krone, så når jeg er lei dem, altså innen neste jul (om jeg kjenner meg selv rett), kan de kastes, eller brukes som opptenningsved med god samvittighet.

 

Når jeg først var i gang, og lim og papir lå fremme, laget jeg like gjerne litt flere ulike varianter. De kan stå hver for seg, eller sammen i en gruppe. Ganske så dekorative er de uansett.

De første kjeglene er laget av naturtråd (jute-tråd), hyssing, og lim.  Jeg tynnet litt trelim ut i vann, fuktet tråden og surret de uten på pappkjegler i ulike størrelser, dekket av plast. Veldig enkelt, sett bort i fra at det blir litt søl, og at jeg i skrivende stund har en pekefinger limt fast i venstre nesebor, og en raggsokk limt fast i parketten. ( Kattefaen tråkket i bollen, sølte limblanding ut over store deler av stua, og er for øyeblikket fastlimt til sofaputa sammen med en hyssingstump og en drøy neve kattesant!) Må regne med litt svinn si!

 

( Lag kjegler av papp eller papir, og dekk med plast. )

 

( En bolle med lim ( bør ikke forveksles med badekar for pusekatter), og tråd etter ønske. Garn fungerer også helt utmerket. )

 

( Kjegler av tråd, ferdig tørket, og klare for bruk, eller ønskelig dekor. )

 

Etter noen runder tråd på kryss og tvers langs kjeglene fikk de tørke et par timer foran ovnen før jeg tok ut pappkjegler og plast. Det største “treet” er nå stappet med en lyslenke, og skaper lun og fin stemning i en litt mørk krok.

Fordi det utrolig nok, etter kattas lille dukkert i limet, ble igjen litt lim og tråd laget jeg også en litt stor lysball. Samme konseptet, men tråden ble surret på en oppblåst ballong i stedet for en kjegle.

 

( Lyskule. )

 

 

 

Fordi jeg fortsatt ikke hadde tilfredsstilt skapertrangen laget jeg flere juletrær. Noen av gamle aviser, og noen av gamle blonder. Mulighetene er så mange, og man kan bruke stort sett alt som befinner seg i skuffer og skap. Gamle duker, blondegardiner, aviser, noteark, kopier av familiebilder osv.

 

( Noen “trær” er plassert i trappen, og lyser opp en ellers litt mørk krok. Nå blir det jo ekstra lett for nissen å finne julestrømpene også. )

 

( Enkelt og dekorativt. )

 

 

( Juletre laget av gammel engelsk avis, dekorert med nostalgisk rødrutet gavebånd. )

 

 

( Juletre av gammel blonde, dekorert med papirroser laget av gamle boksider. )

 

( Gammel avis fra 1955. Synes den var dekorativ i seg selv, uten mer dekor. )

 

 

( Hele juletreskogen, på rekke og rad. )

 

Nå har jeg en date med en malingsskrape og ei flaske med limfjerner. På tide å fjerne raggsokken fra parketten, og kattekreket fra sofaputa…eller omvendt. Alt ettersom.

 

( Når det er helt tydelig at katta ikke har like dårlig samvittighet som du synes den burde ha. Fastlimt raggsokk og pusekatt med overveldende “gi-faen-holdning!” )

 

Dagens julehilsen vil jeg sende til to flotte damer som begge fikk med seg etter gårsdagens blogg at jeg ønsker meg en steketakke, og som begge så raust tilbød seg å låne bort sine. Så kjære Hege, takk for tilbudet, jeg kommer oppom en dag neste uke, så skal du se det blir hjemmelaget flatbrød i måsahuset til jul. Og kjære Unni, du flotte menneske som jeg ikke engang kjenner, tusen takk for raust tilbud, og en hyggelig prat på chatten i går. Jeg håper julen din blir like fin som du er, for det fortjener du.

Ønsker deg en nydelig desemberdag.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg