Skal, skal ikke?

Når man trives med ting sånn de er, når man er lykkelig i sin egen lille boble, og synes livet stort sett sklir på trauste, men relativt trofaste og glatte skinner, og hverdagen er akkurat sånn man hadde sett for seg at den skulle være, er det trygt å hoppe ut i ukjent farvann da?  Denne lille bloggen var i utgangspunktet ment å være mitt lille kreative fristed. En online dagbok som dokumenterte hverdagen til meg og mine, med en knippe filterløse bilder slik at vi i fremtiden kan minnes de hverdagene som til slutt utgjør et liv. Jeg antok at jeg ville ha om lag to til tre faste lesere. Tante Malla, Tante Mariann og gubben…

Men så fattet en redaktør i lokalavisa interesse for historien om det litt løse ludderet av ei katte vi har tatt til oss, deretter publiserte han historien om musa til gubben (ikke den snuskete historien du umiddelbart så for deg akkurat nå!), og så begynte ballen å rulle. Det toppet seg da han tuklet med bloggoverskriften, og lot store deler av landet tro jeg hadde en fortid som pornostjerne…. I går kom han hit på kaffe. Inn i et bittelite hus ved utkanten av Bjørkelangen kom sjølveste redaktør`n av Romerikes Blad. En godt voksen mann med tonnevis av aviserfaring, varmt håndtrykk og sjarmerende gløtte mellom fortenna.

 

( jeg tok ingen bilder av sjølveste redaktør`n, men tok meg friheten av å skissere mannen for å gi eventuelle lesere et “ansikt” til redaktør-tittelen)

Magne, som redaktør`n egentlig heter skisset visuelt et forslag om sampublisering av blogginnleggene fremover. Jeg lyttet fasinert, om enn noe usikker, til særdeles profesjonell og erfaren manns tanker om blogging, aviser på nett og i papirutgaver, nytenkning og lesertall, og alt dette mens han fortærte en kopp kaffe, et stykke pizzasnurr-pizza med pølse og løk, en halv skolebolle, og med tre katter klatrende opp og ned ryggtavla hans.

Jeg må seriøst ha hjelp til oppdragelse av de kattene…


(hmmm…en redaktør??? Han må jeg bite i leggen!!!)

 

Så er spørsmålet da…vil jeg dette? Tør jeg dette? Skal jeg by enda mer på meg selv og mine  i tiden fremover? Denne bloggen var ikke, og kommer aldri til å kunne bli en blogg med fine “selfies”, tre etasjes muffins med rosa smørkrem fra økologisk oppdratt ku og glaserte bringebær (herremin nå ble jeg fysen), eller med bilderaid av tre veloppdratte gutter i matchende lyseblå skjorter poserende på en strand i Maldivene. Skal jeg skrive, og fortsette å dele, så må det bli rett fra levra, hverdagene, de gode som de dårlige.

(ser du bildet ovenfor? Det er litt sånn det føles…skal man prøve å presse seg frem i en verden som allerede er full av erfarne bloggere med stramme lår og blendahvite smil? )

For det er der jeg er så himla usikker. Er ikke egentlig dette såkalte bloggmarkedet mettet? Jeg kan ikke et døyt om mote, og om jeg hadde kunnet det passer ikke denne bloggerens kropp inn i noe uten stretch etter vertikale striper uansett. Jeg er en middels god kokk med forkjærlighet for posesuppe og alt som kan trylles frem av gjærdeig, marsipan og fløte ( hvilket er en av grunnen til at jeg ikke har sånn bloggriktig motekropp), og vil derfor aldri kunne bli en stor matblogger heller. En typisk mammablogg får jeg heller ikke hatt, for mine hormonbomber av noen tenåringsunger er på god vei inn i puberteten, og som mamma har jeg i hvert fall ikke fasiten på oppdragelse! (jeg klarer jo ikke engang å få kattene til å slutte å klatre på sjølveste redaktør`n)

Så hva har vi igjen da? En lettere overvektig trebarnsmamma fra landsbygda, midt i livet, gift med en litt lodden driftstekniker fra Lørenfallet, og i skrivende stund innehaver av en ettervekst av grå hår tilsvarende “Berit Bislet”, hu “dama” fra Coop Prix reklamene.

-“Men kanskje det er akkurat det som kan fenge noen av leserene våre!” sa redaktør`n.

 

 

Så da, etter litt tid i tenkeboksen, et møte med en garva avismann, lange samtaler med hormonbombene (les: sønner) og lodden mann, enda et par runder med meg selv, og med en fersk skolebolle i magen er avgjørelsen tatt.  Jeg fortsetter å blogge om “ikkeno”, for det er det livet jeg kjenner til, det er det livet jeg lever. Helt A4, passelig kjedelig, og helt filterløst og uredigert.  Jeg blogger slik jeg hadde tenkt i utgangspunktet, for meg selv og mine, men ønsker likevel med stor glede et samarbeid med Romerikes Blad, og eventuelle nye og ukjente lesere velkommen.

Jeg hopper i det. Vil du være med, så heng på!

 


( Bildet tatt i sommer. Skal illustrere “lettere overvektig kvinne med lite gjennomtenkt tatovering på skulderen som hopper i det” )

Skal, skal ikke?

Skal

Dette blir skremmende spennende!

Takk for at du leste. Vi blogges!
 

26 kommentarer
  1. Du har noe som de fleste andre bloggere mangler – nemlig evnen til å skrive jævl… GODT!! You go, girl!!

  2. Anne Kristine: Hahahaa! Tusen takk. You made my day! Jeg tror jeg skal ta sats og hoppe med begge bena. Enten så går det, eller så går det over 😉

  3. Så stas! Jeg elsker bloggen din, måten du skriver på, de detaljerte og hysterisk morsomme beskrivelsene – håper alle som leser innleggene dine forstår at det er det fargerike språket ditt som gir oss den gode opplevelsen. Og – DET trenger vi mer av. Jeg tror markedet er mettet av fashion og etasjekaker, ikke minst overdådige cupcakes – derfor åpner vi armene og ønsker deg veldig velkommen 🙂 Masse lykke til, jeg heier på deg helt fra Mandal!

  4. Wendy: Tusen, tusen takk! Det blir bare så brått skummelt når man liksom skal “leve opp til forventningene”. Men, den som intet våger, intet vinner. Takk for hyggelig kommentar med oppmuntrende ord. Ønsker deg en riktig god helg.

  5. Blås i stramme lår og hvitblekede tenner!!
   Det er jo dette som er ekte vare😊😊
   Tusen takk for at du forlenger livet mitt med en haug av latterkuler..jeg blir hønngammal, som vi sier i Hønefoss😂😂
   Heier på ekte vare!!

  6. Elsker bloggen din og du setter perspektiv på hvordan livet egentlig er:-). Man skal sette pris på livets små gleder og str. i kina er ikke som str. i Norge. Digger deg og kommer for bestandig til å følge bloggen din og du må for all del ikke bli en av rosabloggerne. Er forresten 43 og bor på Auli, med hytte på Rømskog. Så ekstra gøy når du skriver om ting som har skjedd i nærmiljøet. Heier på deg. Vær den du er. Lykke til.

  7. Å så bra…følger med på noen bloggere, men det er ingen som deg. Når et nytt innlegg er blitt lagt ut fra deg, så finner jeg frem kaffekoppen, tenner meg en røyk og setter meg godt tilrette. Du er helt herlig 🙂

  8. Gro: Åh, jeg var dødsredd jentene fra Auli de årene jeg gikk på Bingsfoss. Dere var sååå mye kulere enn oss jentene fra Sørumsand 😉 Tusen takk for hyggelig kommentar, ønsker deg en fin helg!

  9. Anne Grete Loeshagen: Så gjenstår det bare å se om det er marked for “ekte vare” i lengden. Tiden vil vise 🙂 Ønsker deg en topp lørdag, og tusen takk for tilbakemelding.

  10. Blogger med bakverk i flere etasjer, stramme kroppsdeler og dukkesøtt avkom er det nok av! Hurra for EKTE hverdagsblogger som din! Mascaraen lever sjelden lenge under lesing av dine hverdagsbetraktninger, enten renner den i strie strømmer av lattertårer, eller i like strie strømmer fordi det du skriver river skikkelig i hjerterota. Takk!

  11. Hurra!!! Dette er den beste bloggen jeg har lest! Jeg ler, jeg koser meg, jeg kjenner meg igjen – og leser til og med høyt for gubben (som også smiler i barten. Og han er ikke spesielt opptatt av blogger altså!) Så her har du to faste ledere til – vi gleder oss til fortsettelsen! Og takk for at det går an å blogge om det virkelige livet:-)

  12. Husk at det er fordi du blogger om “ikke no'”, “filterløst og uredigert” at vi som leser synes bloggen er verdt å lese😀 Også de i avisa.. Så la bloggen være som den er! Du skriver så bra, tekstene fenger! (og bildene forsterker poengene..😂)
   Heier på deg! God helg!

  13. Janne, du klarer så utrolig flott å få frem det vi alle tenker om gode og onde dager, du byr på deg selv og gjengen din på en måte som de andre bloggeren er langt unna.
   Du har en heiagjeng her i Kongsberg, stå på 🙂

  14. Lars: Tusen takk for veldig hyggelig og oppmuntrende kommentar. Livet består jo stort sett av hverdager, så får jeg bare håpe jeg klarer å skildre de på bloggen fremover 🙂 Heiagjeng på Kongsberg er skikkelig kult!!! Kjenner jeg blir glad 🙂

  15. Og du har noe de andre ikke har – den ærlige og oppriktigheten som de ikke tør “bjuda på”
   Fast leser fra Sandefjord

  16. Kathrine: “Fast lese fra Sandefjord”.. Det er så himla surrealistisk, og så innmari kult!!! Tusen takk for koselig kommentar 🙂

  17. Du får meg til å smile og nesten gråte litt. Du skriver så herlig og rett fra levra. Det er slike blogginnlegg jeg ønsker å lese. Fortsett med fine bilder og den humoristiske skrivemåten din. Morsomt at lokalavisen viser slik interesse da, det burde du være innmari stolt av. Jeg er fast leser fra Trøgstad

  18. Jeg leser egentlig ikke blogger. Det blir fort alt for rosa og sukkersøtt for min smak. Men så ramla jeg over denne da. 🙂 Det er jo dette som er gøy å lese! Noen som sier ting akkurat som de er, uten filter. Vi ler MED deg 🙂 Håper du får fortsette akkurat som du selv vil, selv om du skulle tilknytte deg både den ene og den andre med tiden. Lykke til. Hilsen tilflytta Bjørkelanging:-)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg