Ukas små øyeblikk.

Jeg har syltetøy på tastaturet, syltetøy på t-skjorta, og brunost i ganen. Livet er litt digg akkurat nå, for her sitter jeg under et pledd i sofakroken, oggomler grove vafler med ALT til frokost, koppen er fylt til randen av varm kaffe med fløte, på høytaleren synger Bon Jovi en sånn sippeballade som alltid gjør meg trist-glad (ja, det er et ord!) og resten av flokken i måsahuset ligger og snorker rundt omkring på de ulike rommene. Tenker på uka som gikk. På kaffekoppen jeg tok sammen med en barndomsvenn jeg ikke har sett på kjempelenge, på den aller siste smultringen etter julebaksten jeg hadde gjemt bakerst i fryseren og som jeg spiste til kveldsmat forleden, og på kjøreturen med største poden på fredag, da vi sang Wham av full hals, og lo til tårene trillet av hvor teite vi var.  Dette er definitivt et sånt fint øyeblikk!

Grove vafler til frokost. Sku tru jeg var kongelig altså!

Bolla sover ikke. Bolla tigger vaffel og brunost, gnager meg litt på tåa som stikker utenfor pleddet, prøver å fange sin egen skygge uten stort hell (merkelige greier, men hun gir aldri opp!), henter sokker fra haugen med klær på badet for å lagre under spisebordet, og herjer med filleryen på kjøkkengulvet. Sistnevnte aktivitet er definitivt favoritt syssel når for tiden. Hun har en tendens til å surre seg inn i den fillerya. Litt sånn som når ungene i sin tid laget fort og hytte av sofaputer og pledd, mekker Bolla festning av ei fillerye. Fine øyeblikk det også, ikke bare for Bolla. Ganske underholdene for husets tobente også.

Bolla. Dødsgod i gjemsel.

Har du hatt ei fin uke?

Min har vært bra. Sånn ganske vanlig egentlig, og vanlig er bra. Det er godt å være igang igjen etter juleferien, sånn på ordentlig, med full arbeidsuke, vanlige aktiviteter, middag til fast tid, og alt det der. Jeg er og blir et vanedyr, og trives med det. Det aller beste med sånne vanlige uker? Å gå hjem fra jobb på fredag ettermiddag. Det beste med vanlige uker er fredagsfølelsen. Når korridorene på skolen tømmes for ungdommer, når man kan vinke god helg til kolleger, og rusle ut av skolegården og hjem, vel vitende om at det er en sånn helt vanlig hverdagshelg i vente. Så derfor, fredagens fredagsfølelse, den var et fint øyeblikk.

Fredagsfølelsen starter med tomme korridorer!

Arbeidsuka var også god. Nok en uke med noen nye utfordringer, godt iblandet alt det faste. Klemmen fra eleven jeg ikke har sett på en stund, se noen mestre et fag, noen som kan glede seg over god karakter på siste prøve før terminslutt, og oppnå resultater ved å tenke litt utenfor boksen. Den midttimen en gruppe tenåringer ba meg “joine de” i lunsjen, bare for å “chille” med matpakkene “lizm”. For en tillit, en ære egentlig, å få lære litt slang, tilbringe sånn kvalitetstid med alle de herlige, flotte ungdommene som gir så mye. Jepp, fine øyeblikk!

Chiller med elever. Foto tatt av fin ungdom, og postet som lovet på sosiale medier. For så “kul” er jeg lissom… #ironi

Lørdagen. Da Mona plukket meg opp ved ti-tiden og vi durte til Ninette på Aurskog for å klippe sveisen. Altså, det lønner seg å kjenne de rette folkene! Hårklipp, hårkur, hodemassasje, føn og styling, også serverer dama kaffe,  lunsj og god gammeldags jentesladder i tillegg. Ble jo rene spa dagen det der. Koselig dag, ny sveis, fint øyeblikk med bra damer. Jeg er heldig!

Rense-tarmen-suppe. Sånn frisør har jeg lissom. Fin sveis, ren tarm!

Den kvelden det blåste i hytt og gevær. Da det ulte rundt veggene, og buskene danset i vinden til strømmen gikk. Hadde akkurat satt et brett rundstykker i ovnen da hele huset ble mørkt, og kjente litt på irritasjonen. Men så resignerer man litt, tenker at det er lite man får gjort med akkurat det, også tenner man heller lys i kriker og kroker, finner seg hvert sitt pledd, fordeler seg på stoler og sofakroker, og blir sittende å skravle sammen. Alle fem. Nyte roen, mørket, og mulighetene akkurat det gir for de fine samtalene. I en time ble vi sittende slik å snakke sammen, før vi pusset tennene på badet med en lysestake på vasken, og gikk til sengs. Dagen etter var strømmen tilbake, men kvelden før, samtalene i mørket, de var fine. Fint øyeblikk.

Det øyeblikket jeg var countrystjerne. Rart det der, hvor dødsgod jeg blir på å spille gitar og synge når jeg er alene hjemme. Rått talent, rett og slett, dessverre kun inne i mitt hode, men likevel! Da alle de andre i måsahuset var ute, og jeg egentlig skulle støvsuge gulv, og vaske vinduer, men fant frem gitaren og ble sånn akutt Shanaia Twain istedet! Fint øyeblikk!

Når du skal rocke fletta av den kassegitaren!

Det øyeblikket etter den bråbestemte intimkonserten i stua, da jeg parkerte gitaren fordi jeg måtte ta av sokken og sjekke om lilletåa var brukket (tok litt av med dansinga på den provisoriske scenen, også kalt stuegulvet), og kylte tåa inn i bordbenet, og tre katter kom smygende frem fra under sofaen. Da det gikk opp for meg at gitarspillingen og sangstemmen min hadde sendt tre forskremte katter i dekning under en doning fra IKEA, og at dyra aldri hadde vært lykkeligere enn da jeg sluttet å synge. Katte-kritikerene gjorde kanskje ikke underverker for selvtilliten min, men de fikk ihvertfall frem smilet mitt, og det til tross for en tå så vond at den bare sekunder tidligere hadde fremkalt et vokabular av skjemsord jeg ikke engang viste at jeg var i besittelse av… Artig øyeblikk!

Når du parkerer gitaren og kattene endelig tør å komme frem…

Og nå sitter jeg her, og lurer på hva i huleste det er jeg driver med. Hva er dette egentlig å blogge om??? Leste nettopp igjennom innlegget mitt, for jeg kunne ikke skrive samtidig som jeg dyttet i meg enda en vaffel, så da leste jeg gjennom istedet. Djiiizzez lissom, jeg gjentar meg selv hver eneste uke ser jeg. Jobb, katt, podene, mat, mer mat, mer katt, og litt mer mat. Holy cow så kjedelig jeg egentlig er!! Hvorfor gidder jeg? Eller, jeg vet jo hvorfor jeg gidder, fordi jeg liker så godt å skrive, dokumentere hverdagene for min egen del. Men hvorfor gidder du å lese, du som klikker deg inn her på denne bloggen? Kan jeg være så frekk å spørre om det? For katt, mat, og den noe mindre spennende hverdagen til en du kanskje ikke kjenner kan jo umulig være spesielt fengende. Uff, nå fikk jeg det å tenke på også…I tillegg til den sang karrieren som aldri blir noe av, og det faktum at den flekken med blåbærsyltetøy på t-skjorta kanskje aldri vil forsvinne helt.

Når du burde ha nappet øyebrynene, men er litt for opptatt av å speide etter søte nabokatter i vinduet…

Tror jammen meg jeg avslutter der jeg. På tide å skape noen av ukas siste øyeblikk, spennende eller ei!

Uansett, håper at din uke har bydd på det som kanskje blir noen av fremtidens fineste hverdagsminner. Lag deg en nydelig søndag! Vi blogges.

 

 

49 kommentarer
  1. Kjære Janne – jeg leser fordi det du skriver om er EKTE. Det er sånn livet er – og derfor liker jeg å lese det du skriver. Og som du selv skriver så er vanlig bra!! En veldig bra start på søndagene dette – å lese oppsummeringa di av uka som har gått. Og så Bolla da. Jeg er helt fortapt i den hårballen!

   1. Hehe! Joda, enig i det, at vanlig er godt. Og Bolla da, enig i det også. Nå skal jeg rydde alt hun har samlet under bordet ila uka…det kan fort ta en times tid.

  2. Jeg leser for å minne meg selv om mine øyeblikk. Du skriver så fint om helt vanlige ting, at jeg etterpå sitter der og går gjennom min uke, og finner gullkorn i tilsynelatende grå hverdager.

  3. Hvorfor jeg leser bloggen din ? Den er jo den beste!! 💖 Du vet jeg digger deg, elsker humoren din, måten du skriver på og det at du skriver om ting jeg kjenner meg så godt igjen i😘 også synes jeg jo nå etter så lang tid at jeg jeg kjenner deg litt🤣 Du skriver jo om det virkelige liv som de fleste har, ikke slik som rosa bloggere lever. Slike rosablogger leser jeg ikke, det gir meg ingenting! Nei, de tankene du hadde om dette i dag Janne, de får du arkivere langt bak i roteskuffen… Så fortsetter du å skrive om Bolla, podene, mat, jobb osv på din måte, slik at jeg kan fortsatt glede meg til hver søndagsmorgen 🤗 ukas høydepunkt for meg, da koser jeg meg🤩 keep up the good work Janne, du er bare best😘 ha en strålende dag, klem 🌺

  4. Hei, Janne. Slik er livet. Gjentakende, men med små endringer her og der. Så klart klikker jeg meg inn pga. humoren din, ærligheten, kreativiteten, inspirasjon og den varmen som ligger i alt du gjør. Du er bare bra!

   Fortsett slik. Vær deg selv. Vi elsker det.

  5. Fordi du har en unik humor og evne til å se ting på en utrolig sunn måte. Normale ting. Se de små øyeblikkene. Og minne meg på det samme: at de har har stor verdi. Håper du fortsetter.

  6. Nyter å starte søndagen med å lese bloggen din. Barm, lun lesung, og så får den meg til å tenke over de små, fine øyeblikkene i min egen uke. Den har ikke vært så verst den heller.
   Mitt beste øyeblikk i uka som var? Å gå hjem fra jobb på fredag 2 timer tidlig bare fordi det endelig var en dag med sol og jeg ville ut og nyte noen etterlengta timer med fint dagslys

  7. Elsker søndagenes rolige start, med lesing av bloggen din og tid til takknemlighet og ettertanke. Det er jo hverdagene som er best, og det man tross alt har mest av. Derfor er det så viktig å bli minnet om hverdagsmagiens goder❤

  8. 😂 😂 😂
   Du er gull altså!
   Jeg digger måten du ordlegger deg på. Den får fram gliset uansett før-blogg-humør.
   Og så er det nettopp dette med å finne gleden med hverdagen. Du har inspirert meg til det i større grad. Mange andre blogger handler om perfekt velstand, glitter og glamour, og at man stadig vekk må pushe grenser og utfordre seg selv. Sånne blir fryktelig slitsomme i lengden.
   Du… Jordnær, ‘vanlig’ (i den grad noe er vanlig i dagens samfunn), morsom og inspirerende.
   Jeg er god nok! Selv om jeg har et tilsynelatende kjedelig liv. Takk Janne 💕

  9. Jeg leser bloggen din hver søndag. Liker den lune, uselvhøitidelige humoren, og det at dine refleksjoner over dine små øyeblikk får meg til å reflektere over at det, gråe hverdagslivet mitt også inneholder små øyeblikk.
   Og så er jeg imponert over all gjærbaksten…

  10. Kjære du, hvorfor jeg leser? Du er ekte, morsom , så nedpå, tar deg ikke selv høytidelig og et nydelig menneske😍Denne bloggen er jo så gjenkjennelig, skulle sittet på hylla di ei ukes tid og bare sett dere😘Gutta, måsagubben og du lever et vanlig liv og med det så kan jeg relatere meg til. Ikke no skryt av hva ting koster eller følelsen av å måtte tjene x antall mill for å være lykkelig👌🏼 Og Bolla da, tror det er mange som er småforelska i ho😍😍 Fortsett med det, vi elsker denne bloggen!! Glemte jeg å si du inspirerer? Både oppskrifter til mat og annet! PS det nydelige kortet jeg fikk før jul er satt i ramme, tusen millioner takk❤️

   1. Åååååh, så hyggelig å vite at kortet ble tatt vare på. Dine formidlinger gjør meg alltid glad, takk for alle ord og gleder 🙂 Bolla hilser, har fremdeles ikke kjøpt bussbillett 😉

  11. Hei.
   Jeg gleder meg til hvert innlegg fra deg. Det er “mangelen på glam” som gjør at jeg liker å lese. Hverdager og det som skjer. Og ikke liker jeg katter heller 😁😉
   Håper du fortsetter å skrive lenge……
   Ha en fin søndag.
   -Dunna

  12. Jeg leser bloggen din fordi; Du skriver så herlig og befriende, rett i fra levra og uten filter. Så levende skrevet, at jeg føler at går ved siden av deg og sitter ved siden av deg og spiser vaffel 🙂 I tillegg kjenner jeg meg igjen noen ganger, som mor til 3 tenåringshannkjønn 🙂

  13. Æ les bloggen din fordi at den e så ekte og uhøytidelig, og får fræm både smil og latter! Og så ELSKE æ katter! Har dessverre ingen sjøl, men håpe det kan bli med tia. Godt å vite at æ ikke e den eneste som e verdens beste sanger når æ e aleina 😀 Og så beundre æ tegningan du har delt med oss innimellom, du e i allefall god til å tegne!

  14. Gidder?
   Jeg gidder fordi
   Det er ekte
   Det er hverdag
   Det er verdier
   Det er kjærlighet
   Det er påminnelser
   – om hva vi har
   – om hva vi bør sette pris på
   – at det alltid finnes lyspunkter
   Alt pakket inn i sinnstemninger i alle regnbuens farger.

   Jeg har lært å se min egen hverdag fra en annen vinkel.
   Og sist men ikke minst, etter to barnefødsler med 13 måneders mellomrom og ikke så flink med knipeøvelser….
   Jeg har lært at det ER greit å le så man tisser på seg!!

  15. Takk for at du deler livet ditt med oss! Eg leser bloggen din fordi du skriver så ærlig og og artig om livets små og store øyeblikk. Du lærer meg å nyte små gleder. Bare fortsett i samme sporet, du, rosabloggere er det dessverre nok av andre steder. God søndag til deg og den herlige familien din, og snutekos til de herlige kattene!

  16. Hvorfor jeg leser bloggen din…? Er det noe å lure på…?
   Jeg leser fordi du skriver så innmari morsomt… Og fordi du er lærer med norsk rettskriving på samme stadium som en gjennomsnittlig 4.-klassing… 😂😂😂 Ellers er du faktisk mer aktiv enn meg, men akkurat den biten ser jeg bort fra så lenge det er mulighet for at det dukker opp en eller annen snadder-oppskrift… Eller noe man får krampelatter av…
   Har høytlesning for gubben og de to kattene som bor her i huset… Kattene ser dumt på meg, og det hender gubben gjør det samme… Men av og til spør han om det er noe som går…(?) Tror visst alle vi kvinner er dønn like han…
   Du er kreativ, utadvendt, morsom, snill, og alt det andre på en gang… ❤👍

  17. Hvorfor vi leser? Tror svaret er ganske enkelt jeg; vi kjenner oss igjen, det er hverdagen, det er de små tingene vi må minne oss selv på innimellom og det er godt å se at vi mennesker er ganske like tross alt, om vi er bloggere eller “hvermannsen” i hver vår hule (les:hus).
   Det er godt når noen (du) setter ord på de enkle tingene som vi alle opplever mer eller mindre av i hverdagen, og med ispedd god humor i et ellers godt skrevet innlegg, så blir det noe trygt, hyggelig og kjent å lese og å sette pris på.
   TAKK for at du deler det gjentagende hverdagslivet, med de små gledene, på en artig, inspirerende og tenkverdig måte <3

  18. Leser fordi jeg hele tiden håper det kommer flere tegninger med tekst. Så langt er Blonder & Burhøns favoritt. Den førte til at jeg faktisk kjøpte ny bikini, så det kunne regne resten av sommeren… Du minner meg litt om Pondus, som er en av yndlings seriene. Digger tegningene dine. Kan du ikke lage en egen tegneserie? Den vil sikkert selge i million opplag. 🙂

  19. Jeg leser (og elsker) bloggen din fordi den er fri for drama og konflikter, falske vipper/hår/negler og falskhet generelt.
   Jeg leser fordi jeg elsker selvironien og humoren din. Jeg setter pris på dine refleksjoner om hverdagsglede hver eneste uke. Jeg beundrer rausheten din overfor alle og ikke minst en liten, uplanlagt kattunge som vant lykkelotteriet og ble født inn i familiehuset på Måsan. Hadde det vært opp til meg å bestemme skulle det være du som tjente millioner på bloggingen din, for dette er en slik blogg som får en til å føle seg glad, takknemlig og tilogmed ha det litt bedre med seg selv. Kort sagt; jeg digger deg!! 😍

  20. Kjære Janne. Jeg leser bloggen din fordi den er gjenkjennelig. Hverdagslivet er spennende nok det. Å lese om livet på måsan, deres artige påfunn og hverdagslykke, er lykke for meg. Dessuten som alene mor til to tenårings gutter selv, har du inspirert meg til å kunne se lykke og hverdagsøyeblikk i mitt og gutta liv også. Du inspirerer meg og andre her til å tenke på det lille i livet, og være takknemlig. Så tusen takk kjære Janne, og resten av måsan,tusen takk for at dere er akkurat de dere er.!

   1. Stum av beundring for de som alene oppdrar tenåringer. Klapp deg selv på skulderen, du gjør en fantastisk jobb. Tusen takk for gode ord, håper du får en nydelig uke <3

  21. Jeg leser fordi det du skriver er ekte, gjenkjennelig og at du skriver på en morsom måte, med masse selvironi og humor. Også er det jo noe med å ha noen å se opp til.. Du er mitt forbilde!! Jeg ser veldig opp til deg i forhold til ditt syn på livet, innsatsen din for ungdommene du jobber med og ikke minst for at du har klart å “naile” familielivet. Når jeg tenker på “goals” for familien, så tenker jeg på deg. Vi har dessverre ikke klart det like bra som deg (dere), men jeg håper hele tiden at vi skal komme dit at vi f. eks. kan krype under hvert vårt pledd og snakke sammen alle fem når strømmen går. Det som mest sannsynlig hadde skjedd her hvis strømmen hadde gått, er at vi ikke hadde fått eldstepoden og kjæresten ut av rommet sitt, mellomste hadde fått panikkanfall i frykt for å miste “streaks’a” sine og minste hadde blitt redd og måtte trøstes med at det ikke er farlig at alt er mørkt…

   1. Tusen takk for gode ord. Jeg er helt sikker på at du har en helt fantastisk familie. Alle har vi vårt, det er helt sikkert. Det er aldri kun “smooth sailing” for noen familier. Vi er heldige her, gutta begynner å bli store, og de er en sammensveiset flokk. Jeg nyter det mens jeg kan 🙂

  22. Hei. Jeg leser bloggen din og gleder meg stort til hver gang du har et lagt ut et nytt innlegg. Da passer jeg på at jeg ikke blir forstyrret akkurat da, for dette er noe jeg vil lese uforstyrret.
   Du er den beste. Her finner man livet akkurat slik det er for oss som ikke er mest opptatt av å lakke neglene eller fylle Botox i alle kroppshull…….garantert noen som gjør det også. 🙈
   Du skriver akkurat det mange av oss tenker og føler, og du skriver uten filter. Det er så herlig.
   Tusen takk for den gleden du sprer.

   1. Tusen takk for gode ord, så utrolig hyggelig å høre. Blir jo helt høy på meg selv her. Brant et brett boller i ovnene nå, for å få meg selv ned på jorda igjen 😉

  23. Baclofene Molecule Propecia Precio Farmacia Comprar [url=http://cialibuy.com]Cialis[/url] Viagra Rezeptfrei Versandapotheken Fainting Amoxicillin Vente Cialis Et Levitra

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg