Ukas små øyeblikk.

God jul ❤

Det er årets siste søndag, årets siste “ukas små øyeblikk”. Bloggen i dag blir kort. Ikke fordi det ikke har vært fine øyeblikk i uka som gikk, men fordi jeg i likhet med de andre juledagene har aller mest lyst til å logge av , i stor grad, Hodet og kroppen har trengt, og trenger enda denne pausen. Fri fra jobb, fri fra skrolling, fri fra alle “burde ha gjort”. Det er så godt å bare være, og dette er den aller første juledagen hvor det ikke skjer noe. Ikke noe som helst. I dag skal det soves på sofaen, spises kalde rester rett fra kjøleskapet, jeg skal gå tur i kulda, drikke gløgg med rosiner og mandler, se på TV, og spille Yatzy og vri åtter med minsten.

Jeg håper du som titter innom har hatt, og fremdeles får gode juledager. Her har julen så langt vært slik vi håpet, og ville.

 

Mandag og tirsdag ble digitale. Jobbe hjemmefra, kun se elever og kolleger på Teams. Det var rart, men greit. Rødt nivå på skolen gir både utfordringer og fordeler, og heldigvis hadde vi en skikkelig koselig avslutning med elever og kolleger forrige fredag, med juleverksted, grøt og latter.

Jeg sitter så tett inntil juletreet som jeg kan komme uten å bli utsatt for ufrivillig barnål-akupunktur. Det lyser gyllent fra treet, og lufta rundt meg lukter gran. Barndomsminner, den lukta der. Treet er fult av minner også. Bilder av folk som ikke er iblandt oss lengere. Nostalgisk og fint, en herlig tradisjon. Hver eneste gang jeg rusler forbi treet vender jeg på et av bildene, tar en ekstra till, smiler litt. Fine øyeblikk. Savn og gode minner.

Podene har endelig tatt juleferie de også, og vi har en hel uke fri foran oss. Måsagubben er ikke like heldig, for han er det jobb igjen i morgen. Slik har det vært hver jul de ti siste årene,. Om et par dager blir det to ekstra fridager på han også, det blir godt for oss alle. Fri for podene betyr sene kvelder i sofakroken. Det betyr julefilmer, og boller fulle av nypoppa popcorn, pyjamas og lodne tøfler. Enda en juletradisjon, enda flere gode små øyeblikk.

Vi flira så godt forleden da gutta gjenskapte det aller første julebildet vi har av alle tre gutta. Jeg tar meg i å kjenne på savnet av småunger, men elsker at de har blitt så store også. Store flotte, glade, arbeidsomme, snille karer. Til tross for alderen kryper de stadig, nå i juledagene især, nært opptil mammaen sim. Jeg får rufse i håret, kose på føtter, og kile på rygger. Så er de kanskje ikke for gamle til mammatid likevel Så heldig kan altså en mamma være.

Den siste krumkaka ble spist i går, men fremdeles finnes det litt småkaker fordelt i diverse gamle kakebokser. Egentlig er kroppen så full av søtsaker at det frister aller mest med ei skikkelig grønnsakssuppe. Tror jammen det blir middagen i dag. Passer godt etter en rusletur ute i kulda.

 

Julaften feiret vi alene, bare vi fem her i måsahuset, og det er mange år siden sist. Litt uvant, men veldig fint også. Slapp dag. En tur på kirkegården for å tenne lys hos våre kjære, Disneys jul på TV, julestrømper fulle av godterier ,julepysjer og lego, og til slutt ribbemiddag og julegava-kalas. En svært fornøyd gjeng satt slakke i sofahjørner og godstoler da kvelden rundet midnatt, og var skjønt enige om at julekvelden ble god i år også

Første juledag hadde vi svigerfar til middag. Eller, det vil si, svigerfar var her til middag. Vi spiste han ikke, vi spiste ribbe… Så ble det Flåklypa på TV, riskrem til kveldsmat, og tidlig kvelden. Det er som om kroppen forstår at det er ferie, og tar igjen for alle søvnløse netter denne høsten. Godt det også.

Ellers surrer vi rundt i julebobla, glemmer bort klokka og klesvask, vi sørger for jevn strøm av tørr ved inn i peisen,  fyller frø og brødskalker på fuglebrettet, og kan sitte lenge i kjøkkenvinduet og kikke på svermen av småspurver som gasser seg med måltidene der ute i vinterkulda. Slike små, nesten ubetydelige øyeblikk, men så fine likevel.

Og slik går juledagene. Stearinlys som blafrer i hvert hjørne av måsahuset, og peis som knitrer og varmer, fra morgen til kveld. Spill og lek, desserter og kaker, filmer og julesanger. Gran som fremdeles ikke drysser all verden, glitrende julepynt, en snor full av julekort, og tid til å bare være. Akkurat slik ei jul skal være.

Jeg håper du som titter innom denne siste søndagen dette året har funnet noen gode øyeblikk i uka som gikk, og at juleroen gir deg rom til å puste med magen. Ta vare på deg selv, og fortsatt riktig god jul ❤

3 kommentarer
  1. Det der kunne vært mitt innlegg! Ganske så likt her i gården…. Første jula vi bare var oss på julaften, hadde det så koselig🥰 Sløve dager, film , pysj, middagsbesøk, kaker, snop, spill, gå igjennom gavene….. Akkurat sånn juledagene skal være🤩 Fortsatt god jul til deg og dine Janne 🤶 Klem 🌺

  2. Fortsatt god romjul til Måsaflokken 🎄Her blir det jobb igjen i morgen, dårlig med fridager denne jula gitt 😁Men har hatt et par kvalitetsdager med de jeg er glad i da 🥰

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg