17. Desember – Karusell-cookies

Man blir nesten svimmel om man stirrer for lenge på de, og de er svimlende gode- derav navnet, karusell-cookies. Snedig, ikke sant? Fy flate, noen ganger blir jeg så imponert over min egen fantasi at jeg nesten tror jeg er bakeblogger! Neida, tulla! Men kakene ble kjempegode, og det er helt sant. Også ble de kule å se på, litt sånn juleaktig. Kommer til å gjøre seg godt på julens kakebord, om de da overlever så lenge. For de ble nemlig mer enn godkjent av gutteflokken i måsahuset, og alle tre er tatt på fersken mer enn en gang med lange fingre langt nede i kakeboksen.

Om vi går tomme de kommende dagene skal jeg alltids få laget noen flere, for oppskrift og fremgangsmåte er veldig enkelt. Om du er i bakemodus, er fysen på noe søtt og godt, eller vil imponere julebukkene med noe som ser mer avansert ut enn det egentlig er, da kan du bare skrolle videre, for her kommer oppskriften.

Grunndeig:

500 gr hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

300 gr smør

2 egg + ett egg til pensling

 

Perlesukker til dekor

En neve polkagriser, litt kokesjokolade, og rød matfarge.

Steketid ca 10 min, midt i ovnen, 175 grader

 

Smuldre smør i mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og egg, og elt deigen sammen.

Del deigen i to. Tilsett hakket sjokolade i den ene delen.  Tilsett rød matfarge og knuste polkagriser i den andre.

Legg deigen i kjøleskapet en halvtimes tid. Da blir den lettere å arbeide med.

Kjevle deigene ut til to like store rektangler. Jo tynnere du kjevler, jo mer snurrer får kakene.

Legg deigene opp på hverandre, og rull de sammen. Skjær tynne skiver på ca 5 mm tykkelse.

Noen av mine kaker ble tredd på pinner. Spennende for ungene å spise kaker på pinne, dessuten ser de dekorative ut samlet i en bunt i en vase på kakebordet. Resten ble stekt uten pinner, som vanlige cookies. Måtte jo fylle kakeboksene også. Penslet med egg, og drysset over perlesukker før steking. Smør på flesk, og alt det der, men perlesukker er dekorativt da.

Aldeles nydelige lunkne, til et glass kald melk. (Jepp, jeg har testa! )

Og enklere får det neppe blitt! Så fine, så gode. Tror nesten det må bli en runde til med disse, uansett om det blir tomt eller ei. Ser for meg en karusell-cookie variant med peanøtter og salt karamell også. Fy flate, skulle vært bakeblogger ass!

Vi tygges blogges!

7 kommentarer
    1. Hei og god morgen. Skjønner godt at guttene dine får lange fingre ned i kakeboksen av de der. Står smaken i stil med utseende er de sikkert kjempegode. Hvorfor skulle ikke du kunne kalle deg bakeblogger? Det bør ikke være et kriterie at alle kakene er perfekt i utseende for å kalle seg bakeblogger. Tror heller at du med dine litt sjarmerende, smårufsete kaker inspirerer flere til å bake enn de som har de helt perfekte kakene. Det er lettere å sette i gang, når man ikke har det helt perfekte å “konkurrere” med. Dømmer selv ikke på utseende men kun på smak.
      Min julekalender består av luker, med dine koselige, tankevekkende blogginnlegg. Så tusen takk for dem!
      Vil også ønske deg og dine en riktig god jul! Eg kjenner jo ikke dere, men synes eg gjør det allikevel etter å ha fulgt med og lest bloggen din. Og god bedring med foten. Mvh Helge.

    2. Kan berre henge meg på han som sa at blogginnlegget ditt var julekalenderen hans,den er min og. Det første eg les før eg gjere noko. Så du må aldri slutte.

    3. Hei Janne🤗 du er super!
      Hvor mye sukker bruker du? Jepp, det har falt ut av oppskrifta 😘 juleklem fra meg

    4. Spørs om du skulle ha starta den bakebloggen altså! Skal jammen prøves i desember! Ingen tvil! (Og jeg som ikke skulle lage så mye som ei Turtlewaxpadde i år. 🙈)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg