Slankende eplekake

Noen ganger må man kose seg, bare fordi man kan. I dag er en sånn dag, og fordi det i tillegg er tirsdag, så er det lov. Tirsdag er jo nesten mandag, og det alene gir rom for tillat trøstespising.  Ingen ting roper med høstkos en eplekake. Så fort lukten av eple og kanel sprer seg huset er jeg mentalt tilbake i mormor og morfar sitt kjøkken, der man kunne gjemme seg bort mellom blåmalte kjøkkenvegger og rutete gardiner, og spise nybakt eplekake med så mye krem og vaniljeis at en times middagshvil på sofaen ikke bare var påbudt, men også høyst nødvendig etter kakeinntaket.

 

( Når eplene i butikken bare skriker etter å bli kakefyll…oh slankende eple! )

 

Eplekake er barndomsminner, og selv om jeg ikke har mormor sin hemmelige oppskrift (den tok gamlemor med seg til perleporten som et ess i ermet om hun skulle nektes inngang ), så har jeg funnet min egen favoritt, og har brukt den i 16 år.

Oppskriften står i en bok jeg fikk tilsendt fra Wenche i Tv 2 sitt «God morgen, Norge» kjøkken den gangen jeg gikk hjemme på dagtid med de to eldste podene.

 

( Bli`kke mer liv og  “røre” enn man lager sjæl! )

Boka bærer preg av hyppig bruk, og fordi gutta her mer eller mindre har blitt tvunget til både frivillig og ufrivillig kjøkkentjeneste fra de var knøttsmå, er enkelte sider nærmest uleselige av slitasje og søl, men for meg er det bare en del av sjarmen. Oppskrifter som blir flittig brukt er kjærkommet, og man får et slags eieforhold til dem.

 

( Sliten oppskriftsbok full av sjarme…og matrester. )

 

 

 

Etter hvert som gutta ble større har jeg doblet oppskriften, og steker nå i liten langpanne i stedet for i rundform, og fordi jeg er generelt opptatt av fitness og kosthold (leses med ironi og sarkasme )har jeg tilsatt et par ekstra ingredienser fors smak og behak?og slankende effekt.

Kaken i seg selv er jo kjempesunn. Det er en kjent sak at sukker, i likhet med alkohol fordamper i varme, og under steking omgjøres denne kaloribomben av en kakerøre til et stykke kake blottet for kalorier, og er nærmest å regne som et tungt rugbrød..det er jo tross alt mel i kaka. Mel er laget av korn, ikke sant! Korn vokser på åker, i likhet med grønnsaker?skjønner du sammenhengen? Kaka er jo nærmest en salat i langpanne!

 

( Når du “stalker ” kokke-crushet” så lenge at hun sender deg signert bok for å få deg til å slutte… Janne og Wenche lissom, BFF`s. Burde egentlig vært invitert på frokost-tv! )

I tillegg til eplene, som jo er en selvfølge i eplekake, (Hallo Einstein! ), har jeg lagt til honningristede valnøtter og hasselnøtter. Honning er sunt. Har du noen gang sett en overvektig bie lissom? Trokke det!!! Og nøtter vokser på trær, ergo, kjempesunt.

 

( Nøtter på halve kaka da meningene om hvorvidt nøtter er digg eller ikke er relativt delte i måsahuset. Sutreunger ass!!! )

 

Nøttene ristes i langpanne i ovnen sammen med ca to ss honning og noen klyper havsalt på 200 grader i 10 minutter, før de drysses over kakerøren. Denne kaken er spesielt slankende for nøtteallergikere, da de jo ikke kan spise noe av den. ( Fy flate så tynn jeg hadde vært om jeg hadde hatt nøtteallergi? hadde jo aldri fått spist Snickers til lunsj! )

Eplene i kaken gjør også at kiloene bare renner av deg, hele langpanna blir jo nesten som en svær fruktsalat å regne.

 

( Så mye epler at man blir tynn bare av å se på bildet. Værsegod! )

Så der! Da har jeg overbevist meg selv om at det er innafor med ei kake på en helt alminnelig tirsdag, og siden den er så sunn skal jeg spise den ikledd en minimal blonde-bh og en liten trekant av en g-streng, foran speilet, sånn at jeg kan se kiloene rase av meg mens jeg spiser. Gleder meg.

 

( Korn og epler, strategisk plassert kun for bildets skyld, for å overbevise hjernen om å gi beskjed til kroppen om at dette er et eneste stort slankemåltid. Hypnotisk effekt…virker også serru! Her er det bare å stramme inn beltet folkens! )

Hust å lesse på med rikelig vaniljesaus eller vaniljeis. Kroppen trenger jo melk, ingen grunn til å utsette kroppen for unødvendig benskjørhet. Knekte lemmer gagner ingen.

 

 

6 kommentarer
    1. Hyggelig morgenlesing når jeg kom på jobb i dag! Takk for inspirerende kakeoppskrift. Da blir det baking i ettermiddag! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg