Det finnes lite som slår fersk gjærbakst. Nybakt grovbrød eller søte boller spiller ingen rolle,det er like godt begge deler, bare det er ferskt. Men hva om man slår sammen de to da? Kombinerer et litt grovt brød med søte boller, og tilsetter en dæsj av jul! Hva får du da?
SNADDER!!! Det er det du får. Skikkelig digg snadder!
Jeg har bakt grove gløgg-brød! Det lukter jul, og det smaker jul, og det metter. Og når jeg er mett skjærer jeg en skive til, bare fordi det er skikkelig godt, og det er alltid rom mer av det som er godt.
Dette brødet får fast plass i brødboksen hele Desember. Perfekt i matpakka, ei skive til frokost, eller som en godbit til kaffekoppen på kveldinga.
Lyst til å bake ditt eget? Det er i grunn ganske enkelt.
Oppskriften er som følger:
1/2 kg hvetemel
1/2 kg grovbakst
50 gr gjær
1 raus ts kardemomme
2 dl rosiner
2 dl mandler
1 dl flytende margarin
3 dl melk
3 dl gløgg
Bland alt sammen i bakebollen, og elt sammen i 10-15 min. La deigen heve under plast i en time. Fordel deigen i to brødformer, og la de hvile på et lunt sted under plast i ca en time.
Stekes på nederste rille i ovnen, 200 grader (over og undervarme) i 45-50 min.
Og sånn, der har du oppskriften på et skikkelig digg litt grovt gløgg-brød! Har du lyst til å bake?
Hva er din favorittjulebakst?
Som bakerdatter med kjærlighet til godt brød, gleder jeg meg til å prøve denne oppskriften. Høre helt nydelig ut.
Så gøy at du vil prøve 🙂
Hjelpes meg, det ser deilig ut🤩 Skal prøves i helga, tusen takk for inspirasjon og oppskrift, du er helt knallgoe❤️
Så herlig at du vil prøve. Her skal det også bakes fler 😉
Gløgg rett fra flaska, eller utblandet?
Rett fra flaska 🙂
Denne må prøves 🙂 Jeg baker også gløgg-brød til jul, men etter litt annen oppskrift. Det artigste er telyset som jeg setter nedi på toppen. Skjærer et kryss i toppen av brødet og setter nedi telyset. Tar ut stearinen før steking, fyller bare metallkoppen med tørr ris. Heller ut risen og setter i stearinen når brødet er blitt kaldt. Utrolig dekorativt på vårt juledags-koldtbord 😍
Koser meg veldig med dine morsomme betraktninger og tegninger, og må stadig lese høyt for mannen under søndagsfrokosten 😍
Denne må prøves 🙂 Jeg baker også gløgg-brød til jul, men etter litt annen oppskrift. Det artigste er telyset som jeg setter nedi på toppen. Skjærer et kryss i toppen av brødet og setter nedi telyset. Tar ut stearinen før steking, fyller bare metallkoppen med tørr ris. Heller ut risen og setter i stearinen når brødet er blitt kaldt. Utrolig dekorativt på vårt juledags-koldtbord 😍
Koser meg veldig med dine morsomme betraktninger og tegninger, og må stadig lese høyt for mannen under søndagsfrokosten 😍
Oi, for en fin ide!!! Det skal jeg jammen teste neste gang. Så dekorativt på frokostbordet i jula 🙂
fussballtrikots günstig kaufen Dessie BlytheBa Dortmund Trikot Kinder CrystleA GlenncoX Dessie