Muskelkraft, svette, og shoppingterapi.

Det var disse skruballene da, som livet av og til kaster oss, og som glipper ut av hendene våre. og mens man famler i grøfta etter ballen (for man vet den er der, og at man kommer til å finne den) er man liksom litt sånn “uttafor seg sjæl”! I dag var en sånn dag, igjen. Dette vil ta slutt, og ting vil stabilisere seg, men en så lenge settes ting litt på vent, tankene er mange, og dagene kanskje litt annerledes. Vi har det bra alle sammen, vi tar vare på hverandre. Det er viktigst.

 

 

Men akkurat i dag var det litt tungt. Jeg måtte droppe jobben, være tilgjengelig på andre plan, og nattesøvnen uteble. Satt på terrassen og drakk varm te klokken fire i morges. Ganske fint egentlig. Grei temperatur, regn i lufta, men ikke vått enda. Bare disig, og fint. Hadde matpakker klare til resten av huset våknet til liv, hadde masser av tid til en lang frokost, fine samtaler og litt kos og klem før gutteflokken dro på skolen. Godt å tenke på at om en uke er det ferie på oss alle, til og med måsagubben. Det blir fint.

 

 

En sånn “uttafor seg sjæl” dag blir ikke bedre av lite nattesøvn, men jeg kjenner denne gamle skrotten min så godt nå, at jeg vet at dersom jeg hadde fist av på sofaen midt på dagen, ville natten som kommer bli vel så rastløs, og å sette seg ned og furte over ting man ikke har kontroll over uansett, det gagner ingen. Så da gjør man det kvinnfolk gjør aller best når ting skal bearbeides! Man bretter opp ermene, og ommøblerer!

 

 

Nå er dette måsahuset så lite at bare det å tørke støv av TV`n kan regnes for ommøblering, og gubben får jo panikk om ting er så omrokkert at han ikke finner den nedsatte, inn-fiste sofaputa si på rett plass, i riktig vinkel foran TV`n (aner vi en liten diagnose her?), men litt flytting på møbler måtte da la seg gjøre.

Om med ommøblering kommer vasking, for under sofaen har det ikke vært skikkelig rengjort siden før jul, noe et lite antall marsipangris-embalasjer beviste. “Noen” smugspiste mye marsipan i jula, og gjemte papiret under sofaen, for så å glemme det bort. Kan ha vært hvem som helst det assa…tviler på at det var meg…eh, så da så…

 

Og med flytting av sofa, mopping av gulv, og oppheng av et par bilder avkrysset på “to do” lista, gjenstod bare en ting. Shopping! For man kan ikke ommøblere uten å sette friske blomster på bordet, og man kan ikke ha friske blomster på bordet uten en vase fra butikken til Mona, så da så… Og med ny gammel stue, en tråkketur til bygda og tilbake igjen, og med blomster på bordet, smågodt i skåla, regn utenfor vinduene, og levende lys i hele stua kjentes dagen plutselig ikke like tung. Aktivitet hjelper!

 

 

Og nå sitter jeg her, svett, litt lettere til sinns, sulten og relativt blodig etter en liten uoverenstemmelse med katta. ( Vi var vist ikke like enig om hvorvidt det var chill å svelge en sånn ormkur-tablett, og katta ble overraskende sta og sterk! )

 

 

Nå lukter det sommerregn fra de åpne vinduene, og lassagne fra kjøkkenet. Snart finner vi den skruballen også, og i mellomtiden står vi sterkt samlet, i en ommøblert stue med friske blomster i ny vase.

Ønsker alle en riktig god torsdag.

 

14 kommentarer
  1. Tusen takk for at du deler dine tanker med oss:-)
   Godt å lese og godt å se at andre også er litt..lik meg:-)

  2. Hvor koselig det ser ut i måsahuset! Jeg må til pers her i heimen, for ellers må jeg kreve husleie av hybelkaninene.
   Nattesøvn er viktig men når hodet kverner av alle mulige bekymringer, tanker da er det plent umulig å sove, da står jeg bare opp. Skjer sånt med jevne mellomrom.
   Tenker det blir godt med ferie for dere alle! Ønsker dere en fin helg!

  3. Alle endringer har en mening, det tar bare litt tid innemellom før man skjønner hva 😉 og ikke så galt at det ikke er godt for noe, en liten ommøblering med tilhørende rengøring, “klapp” på skulderen til seg selv og belønning i form av ny vase og blomster gjør jo alt mye lettere.
   Katt versus markkur…mmm….skal vi se…lukket vinduet? sjekk…dører lukket, sjekk..ok. da begynner jakten 😉

  4. Helle: Haha! Ja, lukk alle rømningsveier, og fang dyret 🙂 Joda, alle forandringer har sikkert en mening, men noen gjør vindere enn andre 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg