7. Desember – Så lett, så godt!

Om du skal følge en blogg denne julen for inspirsajon til flotte dekorasjoner, vakre julebilder og tradisjonelle, fantastiske oppskrifter, da kan du ihvertfall bare logge deg ut herfra med en gang. Her er det bøss under teppet, støv mellom julepynten, og hva julebakst angår er dette året for raske løsninger. Men, jeg har liksom en teori i år, om at det blir jul likevel, og at stress ikke nødvendigvis gir maksimal julefølelse uansett.

Tradisjoner er viktig, selvsagt, og  på planen for de neste dagene står både pepperkaker, krumkaker og smultringer, men noen ganger tyr vi til kjappe løsninger fulle av halvfabrikata også, og tenker at vi ganske sikkert ikke er dårlige mennesker for det! Har sagt det før, og gjentar det gjerne, mindre stess, mer kos.

 

Forleden gikk jeg for enda en sånn kjapp løsning. Ville ha noe godt, noe som holder seg i kjøleskapet en stund, noe som kan tas frem om det skulle finne på å dukke opp en julegjest eller to, eller noe å ha i skapet om man plutselig skulle få det for seg at det passer med en munfull kalorier til formiddagskaffen. ( Det siste hender jo rett som det er,  hele tiden! )

Om du vil imponere gjestene, eller tilfredsstille ditt eget søtsug på sånn ca ti minutter, så er muligens dette noe for deg. Enklere konfekt finnes vel knapt, laget av kun fem ingredienser.

Tre plater sjokolade, marsipan (jeg har hvit, kun fordi den var på tilbud på Rema, hasselnøtter, polkagriser, og litt flaksalt.

 

 

Legg en hasselnøtt på en liten bit marsipan.

Rull til like store kuler og legg på et bakepapir.

Smelt sjokoladen mens du knuser noen hasselnøtter, og en neve polkagriser. Her er det selvsagt masse andre mulige toppinger som vil funke godt. Ser for meg at kokos, mandler, eler rett og slett vanlig kakestrø vil være supert.

Rull marsipankulene i smeltet sjokolade, og dryss over ønsket topping. Et lite dryss salt til slutt er virkelig prikken over i `en, og femhever så godt de andre søte smakene.

Avkjøl, og oppbevar gjerne i kjøleskap.

 

 

Sååå godt! Farlig vanedannende, og kjempelett. Til uka skal jeg mekke noen med hasselnøtter OG salt karamell. Fyttikatta det høres digg ut!

Minde stress, mer kos. God jul a!

Blogges!

6 kommentarer

Siste innlegg