Eplesnurr-kake.

Helgen var slapp, bare fordi vi ville det. Formen til måsagubben var sånn litt på kanten til en manneforkjølelse, og han prioriterte derfor egenpleie i form av tykke sokker, halstabletter (egentlig bare smurfepastiller, men gutten er jo ikke eldre enn 43, så vi spiller med!), og Netflix. Gutta var opptatt med egentrening  og egentid, altså gitar og overdreven bruk av forsterker og basskasse, kattene snorket seg gjennom snøværet i haugen med rent ubrettet tøy, og jeg…jeg byttet mellom frivillig stabilt sideleie på sofaen og litt sånn nødvendig husarbeid.

Innimellom sofasliting, stjeling av smurfepastiller og spontane utbrudd som “Kan du se til svingende å skru ned den hel****s  bassen før hele denna fordømte gamle kåken blåses til pinneved!!!”, fikk jeg skuret kjøkkenet, og ingenting er mer fristende enn å søle til en ren kjøkkenbenk med mel og massevis av deilig sukker.

 

Eplesnurrkake med Trollmatcha og kanel.

 

Når kjøkkenet bare skriker etter å bli rotet til litt med mel og sukker 🙂

 

I går delte jeg oppskriften på pizzasnurr pizza med Trollmatcha og chorizo, og i dag deler jeg oppskriften på kaken vi lagde av den andre halvdelen av deigen.

(Oppskriften på grunndeigen finner du i gårsdagens innlegg, HER.)

Innimellom er det fint å kunne slå to fluer i en smekk, eller lage to varer av samme oppskrift. For man trenger ikke nødvendigvis en søt gjærdeig for å lage en god dessert, eller i dette tilfellet, en eplesnurr-kake med kanel og Matcha. ( Jepp, jeg er helt i startfasen av mitt indre hippie-prosjekt, og dytter magisk grønn te i omtrent alt av mat og bakevarer om dagen. )

Om du har lyst til å lage en saftig bollekake med smak av eple og kanel kommer oppskriften her i form av et aldri så lite bilderaid.

 

Usøtet gjærdeig, ferdig hevet under plast.

 

Grønn te, også kjent som Jannes energidyrkende hippie-prosjekt.

 

Dryss en ts Matcha-te over deigen, og elt den lett slik at teen vender seg inn og lager fine, grønne marmoreringer i deigen.

 

Ser jo så lekkert ut! Får jo nesten mer energi bare av å se hippie-mønsteret i deigen.

 

Del ca to epler i små terninger.

 

Fordel utover et kjevlet rektangel, sammen med kanel og sukker. Mengde velger du selv, jeg har en tendens til å være veldig raus med fyllet. Skal man kose seg, kan man like gjerne gjøre det skikkelig!

 

Rull sammen og del opp i like store stykker. Mine er ca to cm tykke.

 

Fordel i en rund bakeform med smurte kanter og bakepapir i bunnen. Dryss over et lag med perlesukker.

 

Etterhev under plast i ca en time, og dryss over et knippe Maldon eller havsalt. (smaker nydelig med en liten kontrast til alt det søte.)

 

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, avhengig av ovn.

 

Ta kaken ut av ovnen, og avkjøl noe på rist.

 

Så er det bare å nye. Smaker godt alene med et bitte lite melisdryss til kaffekoppen, og enda bedre med litt vaniljesaus eller en scoop med vaniljeis.

 

Så der…hipsterhippe Nordvang har tryllet magisk energi-te inn i enda et bakverk, og venter spent på energien som er lovet å komme snikende etter hvert.

Hippiestatus etter dag seks med Matcha-te: Var overraskende våken i dag tidlig til tross for mye unødvendig lyd fra to hyperaktive pusekatter sånn ca midt på svarte natten, og en mann hvis hårete arm på magisk, dog noe frustrerende vis beveget seg ivrig i søvne over bilring nummer en og to på fruen mellom kl 04.00 og 04.30 i natt.  Fremdeles ingen trang til å ta på lilla poncho med frynser eller moon-boots, men nynnet “All you need is love” i dusjen i dag tidlig. Lurer på om det er et tegn…

Ha en fortreffelig tirsdag.

Vi blogges!

4 kommentarer
    1. Etter kun et rugsprø knekkebrød innabords i dag, så er nok konsentrasjonen på bånn. Jeg leste at man kunne ha melisdryss i kaffekoppen. haha
      Baksten skal prøves, men ikke i dag. 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg