Pizzasnurr-pizza med matcha og chorizo.

Jeg er på dag tre av dette hipster-hippe prosjektet mitt. (Egentlig dag fem, men jeg glemte det litt i to dager, og nå er jeg på`n igjen.) Etter litt syting og klaging om mangel på energi på ekte kjerring i overgangsalder vis, fikk jeg en pose grønn te av en venninne som er mer alternativ enn Ari Behn, med beskjed om at dette vidundermiddelet ville hjelpe.

Det er mange som har spurt etter forrige bakeinnlegg, og etter diverse utblåsninger på Snapchat, så for de som lurer heter produktet Trollmatcha, og du kan finne det HER. Etter å ha Googlet meg ør og svimmel, mest fordi jeg er skeptisk til sånne “finn ditt indre deg selv og bli bestevenn med jeg”, kan jeg kort oppsummert fortelle at Matcha er grønt pulver, fremstilt av malte te blader, og har de senere årene tatt litt av over store deler av verden. Da ble det plutselig litt mindre skummelt å skulle bruke det i det lille måsahuset også.

For en som er over snittet glad i baking og matlaging var det jo egentlig riktig så spennende med et nytt produkt, og i helgen klinte jeg til med en Trollmatcha og chorizo pizzasnurr-pizza ( si det fort tre ganger etter hverandre uten å svelge tunga da!!!) med cheddar.

 

( Pizzasnurr-pizza. Stønn og dobbeltsukk. Denne var digg! )

Jeg laget en stor gjærdeig av hvetemel (uten sukker), delte den i to, og bakte pizza av de ene halvdelen. Hva den andre halvdelen ble brukt til år du se i morgen. En deig, en middag og en dessert. To innlegg av samme deig. Lukter jo proffblogger (og gjærbakst) lang vei.

 

( Matcha-te fra Trollmatcha. Mitt lille energihentende hipster-hippie prosjekt. )

 

Vil du gasse deg med en gastronomisk pizzaorgasme denne uka anbefaler jeg denne. Gikk ned på høykant her i måsahuset ihvertfall.

 

Grunnoppskriften er som følger:

100 gr smør

7 dl melk

ca 1 kg hvetemel (prøv deg frem, jeg ender som regel opp med litt mer)

1 dl helkorn hvete (kan droppes, men jeg synes det er godt med litt tyggemotstand)

1 pk gjær

La deigen heve til dobbel størrelse, og del i to.

Den ene halvdelen brukes til pizza.

 

Del ferdig hevet deig i to. Min hevet under plast i en time. En halv deig skal holde til en pizza. Om du vil lage en annen pizzavariant eller rundstykker av den andre halvdelen er det supert, om du ønsker et lite dessert-tips til den andre halvdelen kommer i morgen 🙂

 

Dryss 1 ts Trollmatcha på deigen som er kjevlet ut til et rektangel, og gni det utover med hendene til det dekker hele deigen.

 

 

Fordel ønskelig mengde pizzasaus eller ketchup over deigen.

 

Kjør på med ønsket fyll. Vi brukte guttas favoritter denne gangen. Chorizo, gulost og cheddar. En innertier, alltid.

 

Rull deigen sammen på langs, og del opp i like store emner. Mine er ca 2 cm tykke.

 

Legg bakepapir i bunnen av en rund form, min er 26 cm i diameter. Det funker selvsagt med alle størrelser. Smør bakepapiret og kanten rundt hele formen.

 

Fordel snurrene i formen, og la de etterheve under plast eller kjøkkenhåndkle i ca 40 minutter, på et lunt sted.

 

 

Stekes midt i ovnen på ca 200 grader i 20-25 minutter, avhengig av hvilken ovn du har. Min stod i 25 minutter.

 

Avkjøles uten form, gjerne på rist, og server. God rykende fersk, men også super matpakkemat!

 

Smaker aldeles nydelig med en liten salat eller med rømmedressing. Her i huset rakk vi knapt å avkjøle den før ulveflokken samlet seg på kjøkkenet, så denne gangen tok vi Pizzaen “bar”! Godt smakte det, okke som!

 

Tadaaa….Pizzasnurr-pizza med Matcha-te og chorizo. Digg, digg og atter digg!

Hipster-hippie status etter dag 5 på grønn te: Ingen stor forandring, har dog heller ikke gjort noe påfallende energikrevende i helgen, da stabilt sideleie på en sliten tre-seter fra IKEA ikke kvalifiserer som trening. ( Selv om ingenting riktig nok er mer energitappende enn stabilt sideleie over tid!) Føler fremdeles ingen trang til overdreven bruk av batikkfargede slengbukser, lilla ponchoer eller spontan høytlesning av spirituelle dikt om indre sjelefred og enhjørninger. So far, so good.

Fortsettelse følger!

En nydelig mandag ønskes alle, vi blogges!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg