Vikingbrød med “mucho” Matcha-energi, og flokete auraer!

Jeg er litt skeptisk til alle enkelte nye ting. Av og til skulle jeg ønske jeg hadde et litt mer åpent sinn, at jeg turte å prøve mer, hoppe bekymringsløst og fordomsfritt ut i ting. Jeg har liten tro på kjappe løsninger, og mer tillit til hardt arbeid over tid. Nå skal det sies at jeg ikke alltid lever som jeg “preker”, for hardt arbeid over tid krever også tålmodighet og innsatsvilje, og jeg er uheldigvis født med det noe ukjente, men ikke så sjeldne, “snevert tålmodighets-syndrom”! Dette resulterer blant annet i flere korte og særdeles mislykkede slankekurer, og et heller amputert og noe anstrengt forhold til støttemedlemsskapet på treningssenteret.

Jeg har en lei tendens til å himle litt med øya og riste litt på hodet når sånne hipster-hippier med lilla poncho og batikkfarget slengbukse, de som møter seg selv i døren og slipper seg inn, de som går på “ut-av-kroppen-reise-kurs” uten returbillett, messer om helsekost og flokete auraer.

Derfor slo jeg det egentlig fra meg da ei venninne sa jeg burde teste grønn te, etter at hun hadde lest bloggen forrige søndag, og fått med seg at jeg følte meg litt slapp, og tidvis tom for energi. For mens denne dama er sånn som drikker kaffe med spøkelser og snakker dyrespråk, er jeg dritredd for “Åndenes makt”, og forstår knapt at katta må ut og tisse før den nesten har klort seg desperat gjennom utgangsdøra med blødende klør og sprengt blære.

 

 

Men da hun plutselig dukket opp på døra til denne skeptikeren med ei pakke grønn pulver-te kunne jeg jo ikke si nei, og da jeg skjønte at dette ikke var sånn vanlig grønn te man skal drikke rundt leirbålet, iført sjal med frynser fra panna og ned til knærne, mens man synger sanger om indre sjelefred og enhjørninger, fikk faktisk skeptikeren Nordvang blod på tann.

For denne teen (selv om den også kan drikkes) brukes hovedsakelig i matlaging, og da var jeg solgt. Jeg er jo over middels glad i både kokkelering og baking, og elsker å teste ut nye oppskrifter.Den smaker ikke stort annet enn ettersmaken av vanlig te, men er stappet av antioksidanter, og skal som sagt gi rikelig med energi.

 

( Matcha pulver. Sjekk den grønnfargen a! Kjempestilig, og herlig delikat. Nå blir det kokkelering på Måsan! )

 

Jeg har Googlet  oppskrifter, og anbefalinger, og innhold i det vide og det brede, og for en gangs skyld har jeg bestemt at skal jeg teste noe over tid. (Altså lenger enn 7 og en halv time, som for øvrig var varigheten på siste slankekur. ) Om det blir resultater får tiden vise, og jeg har vel kanskje ikke trua på at jeg i slutten av måneden løper halvmaraton mens jeg balanserer en kopp Matcha te i den ene hånden og strikketøy i den andre, men pokker heller. Jeg finner frem min indre hipster-hippie og slår et slag for det alternative.

I dag har jeg bakt vikingbrød i stekepanna, proppet av Matcha, og jeg har spist de med hjemme-mekket krydret Matcha smøreost med sitronpepper, paprika og lime. Det smakte aldeles nydelig. Brødene holder seg lenge, er gode til alle måltider, også som et brødalternativ ved siden av middagen, for eksempel suppe, gryterett eller lassagne, og de er kallgode i matpakken, eller som turmat.

 

 

Om du vil teste Vikingbrød er oppskriften som følger:

4 dl hvetemel

2 dl grovbakst

1 dl helkorn hvete

1 ts Matchapulver

3 dl vann.

Eltes sammen til en fast deig.

 

( Ingrediensene. Enklere blir det ikke, rene råvarer. )

 

( Korn fra gamlelandet, og litt pulviriserte teblader fra Japan. Nå blir det vikingbrød…med japansk vri! )

 

( Deigen, kort eltetid, herlig farge! )

 

 

( Kjevle ut små 2-3 mm tykke sirkler på ca 10-15 cm i diameter, avhengig av hvor store brød du ønsker.)

 

( Stekes i panne eller på takke på lav varme til de får små gylne bobler og en litt hard stekeskorpe på hver side. )

 

( Etterstekes/tørkes på rist i ovnen i ca 30 minutter. 100 grader, varmluft. Avkjøl i ovnen med døren oppe etter at varmen er skrudd av. )

Veldig tynne brød blir harde, slik som flatbrød. De litt tykkere blir stive, men litt mykere inni. Begge deler er riktig, og like godt. Oppbevares i tett boks i romtemperatur, eller pakket inn i et kjøkkenhåndkle.

 

Smøreosten lages av en pakke Philadelfia nøytral, en ts sitronpepper, en halv finskåret rød paprika, saften fra en kvart lime, og en ts Matcha.

 

 

Tadaaa. Vikingbrød med japansk energi-te på menyen i mange dager fremover.

 

So far, so good.

Dag en som alternativ wannabe hipster-hippie. Stappet av korn og grønn te.

Status: Kjenner ingen forandring hva energi angår, men er god og mett, og har fremdeles ikke funnet frem verken lilla poncho, sjal med frynser, eller utviklet en trang til å ri på enhjørninger eller gre flokete aurarer på tilfeldig forbipasserende mennesker.

Fortsettelse, og flere Matcha-oppskrifter følger.

Vi blogges-

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer
    1. Anonym: Stod ikke noe på pakka, men jeg googla 🙂 Det er en nettside som heter http://www.trollmatcha.no Koster 299 for to pakker. Jeg har en og den er det masse i. Holder lenge tror jeg, selv for en som baker mye. Skal teste den ut som ren te i kveld 🙂

    2. Marte Johannessen: 🙂 Smaker veldig godt også. Av og til er det greit å spise brød uten gjær føler jeg, magen har godt av det. I hvert fall min. Knallgode med brunost også 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg