Nyvaska kåk, og Valentins-pai.

Jeg kom inn døra og kjente at det luktet grønnsåpe. I hjørnet i gangen stod en fuktig mopp, og på kjøkkenet stod en 13 åring og vrei opp støvkluten.

“Næmmen, har du vaska her?” spurte jeg, og han smiler eplekjekt.

“Jah, tenkte du ville bli glad for en hyggelig overraskelse på valentinsdagen…også har jeg brukt opp pengene på Wunderbaum, så da vaska jeg litt!” (Hakket mer oppfinnsom en faren din den gutten der ass!)

“Så herlig da, tusen takk!” sier jeg, og kysser poden på panna. Må strekke meg på tærne for å nå opp. Det er ikke mange måneder siden han var lavere enn meg, nå ruver han over hodet mitt. Finnes det noe bedre enn å komme hjem fra jobb til nyvaska hus?

“Men du mamma? Nå som kjøkkenet er rydda, og benken er rein og sånn, så kunne du jo bakt noe da. Pai eller no!”

Aha!!! Så poden hadde en baktanke! Jeg ser at han trekker på smilebåndet, skjønner at han er i ferd med å overtale mora si. Ikke det at hun er vanskelig å be når det kommer til baking, og vi kjøpte inn fryste bær i forrige uke for å lage pai i helgen, men så glemte vi det helt.

 

 

Pai, i bytte mot ren kåk? Seff!!!

Når du kommer hjem fra jobb, til nyvaska stue!!! #DaBlirDetPai

 

Så da ble det pai da, på selveste Valentinsdagen. For pai er enkelt å lage, det går fort, krever få ingredienser, og smaker aldeles fortreffelig. Søtt og syrlig, perfekt dessert, og har man først adoptert en teit merkedag fra Amerika kan man like gjerne trøstespise seg gjennom den i mangel på blomster og sjokolade fra en gubbe som ikke lar seg påvirke av hint og kjøpepress.

Om du vil slenge sammen en pai kommer oppskriften her, hånd i hånd med et bilderaid.

Grunndeig:

125 gr margarin

200 gr hvetemel

1 dl sukker

2 ss vann

 

Kna mel, smør og sukker sammen. Tilsett vann, og elt til en jevn deig.

 

 

 

Kjevle ut deigen og legg i paiform. Prikk hull i bunnen med gaffel, og dryss over litt revet marsipan. Forstek bunnen på 200 grader midt i ovnen i ca 10 minutter.

 

 

Fyll bunnen med ønsket fyll. I denne paien er det en pose frosne jordbær, og en pose frosne bringebær.

 

 

Deigen som blir til overs bruker jeg til dekor. Strengt tatt ikke nødvendig, men det ser pent ut, og den sprø skorpen det blir på toppen smaker nydelig til det myke fyllet.

 

 

Små roser av pai-deig. Langt fra perfekte, men kan godt kamufleres som “rustikke”…da høres det jo ut som om de skal være litt sånn røffe og på skakke 😉

 

 

 

Stek paien videre midt i ovnen på 200 grader i 30-40 min.

 

Dryss litt melis over dekoren, og server. God alene, både varm og kald, nydelig med vaniljesaus eller is.

 

Da skal denne dama samle gutteflokken og alle de andre tenåringene som av ulike årsaker befinner seg i måsahuset, og servere dagens dessert.

Her ser det ut til at klesvasken på badet ikke bretter seg selv…mulig jeg bytter litt underbuksebretting og sokkeparing mot noen skoleboller i morgen 😉

Håper du har hatt, og fremdeles har en fin Valentinsdag.

 

4 kommentarer
    1. Anne: Tusen takk. Det kjøpte jeg brukt for noen år siden, og har bare gitt det et strøk maling. Usikker på hvor det er fra, men regner med et er fra en helt vanlig kjede, som Bohus e.l 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg