Pannekakedagen.

Det er pannekakedagen. Visstnok. Jeg var ikke klar over det før jeg logget meg inn på ulike sosiale medier etter den siste kaffekoppen i går kveld, men da var det lissom umulig å ikke få det med seg lengre. Bilder av pannekaker i alle varianter poppet opp på Instagram og facebook og Twitter og VG. Og hva skjer med en lettere påvirkelig og lite motstandsdyktig hobbyblogger fra Liermåsan da? Jo, hun blir akutt fysen, og hodet koker nesten over av sånne kreative pannekakeideer.

Dagens middag var allerede planlagt og delvis klargjort, så vi byttet ikke om på middagsmenyen, men hvem er det som bestemmer at pannekaker må være middag?

 

Mettende pannekaker med litt tyggemotstand. Perfekt start (eller avslutning) på dagen.

 

Her lar vi i hvert fall ikke pannekakedagen forbigå i stillhet, så vi kjørte på med pannekaker til frokost i dag. Genialt, særlig for en familie som tidvis er ganske brødleie. Pannekaker er digg! Skikkelig snadder, men jeg synes egentlig at det er litt tung mat, i hvert fall kun pannekaker som måltid alene. Det metter fort, så kjennes magen brått tung, og etter noen timer er man sulten igjen. Ekstra fint er det at røren med fordel kan lages mange timer i forveien, og holder seg lenge i kjøleskapet. Røra vi brukte i dag ble i all hast slengt sammen i går kveld.

Jeg laget en litt annen pannekakevariant i dag. Små, luftige, og mettende pannekaker med litt tyggemotstand. De er knallgode rett fra panna (stekepanna, for de som må ha det inn med te-skje!), men like gode dagen etter som nistemat i matboksen. En pannekake alene metter godt, men de mest drevne trøste- og hobbyspisere svelger greit unna to før de må kaste inn håndlke. Slike pannekaker er lette å variere med, og kan derfor brukes til alle måltider.

 

Den eldste poden med overdrevent stort søtsug (litt lik mor si den gutten, gitt!) toppet frokosten med Nutella og et lite melis-dryss.

 

Poden som ligger i hardtrening til cross-sesongen toppet pannekaka med yoghurt og ananas. Spennende, og frisk variant.

 

Den yngste poden med gammel sjel dro en “oldemor”, og kjørte på med bringebær og seter-rømme. Min favoritt også!

 

Pannekakene smaker godt med en skive brunost til frokost, eller med syltetøy og brunost i matpakka. Gode med bare et dryss melis, eller varme, rett fra panna uten noe som helst tilbehør. Tilføyer du litt friske bær og en kule med vaniljeis er det rene desserten. Et hav av muligheter, et pannekakemekka.

Oppskriften jeg bruker gir ca 12 pannekaker, og holder massevis til en storspist familie på fem. (Det er mektige saker, og mettende da de er litt grovere enn vanlige pannekaker.) Skal du ha pannekaker liggende til flere måltider dobler du røra.

 

Oppskriften er som følger:

2 egg (piskes lett)

1 dl sukker (kan sløyfes, men hallo??? Sukker er digg lissom. Kan eventuelt erstattes med litt honning, eller most banan eller eple. )

6 dl melk

50 gr smeltet smør (eller en halv dl nøytral olje)

1 ts kardemomme

1 ts natron

3 ss chiafrø

1 dl havregryn

1 dl byggryn (hele)

6 dl hvetemel.

Alt blandes sammen til en tykk røre. La røren svelle på benken i ca 30 min. Stekes på takke eller i panne på svak varme til de er gylne på hver side.

 

 

Og mor sjøl pakket med seg lunsj på jobb i dag, til ære for pannekakedagen!

“Pannekakematpakke”! Si det fort tre ganger etter hverandre da!! 😉

 

 

Og katta lissom bare:

“Det er MAAAAAAAT!”

 

Skal du feire pannekakedagen i dag?

 

 

 

 

4 kommentarer
    1. Haha…. hadde jeg møtt den katten der i en mørk bakgate mens den ropte etter mat, ja da hadde nok min siste time kommet. 😀 😀 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg