Liermåsens luftige lapper.

Noen ganger, når jeg har tid og mulighet, synes jeg det er fint å ha en liten matbit klar til guttene kommer hjem fra skolen. Gutter i tenårene spiser MYE!!! Vanligvis kaster de seg over brødboksen når de kommer hjem, eller fyller en skål til randen med havregryn og melk. Derfor er det ikke så farlig at de innimellom, slik som i dag, får noe som ikke er fullt så sunt og fiberrikt. I dag har nemlig mor sjøl kjedet seg litt, og lekt seg litt på kjøkkenet. Fordi kjøkkenskapene er litt slunkne etter helgen, handlet det i grunn mest om å bruke opp restene før kveldens ukeshandel, og selv om man slumper litt, og leker seg med mottoet “man tager hva man haver”, kan man likevel trylle frem de deiligste små godsakene.

 

 

I dag ble det lapper. Skikkelige luftige lapper, alà Liermåsans hobbyblogger. Og gode ble de!! Det vet jeg, for alle hobbykokker med respekt for seg selv prøvesmaker minst to ganger for å være sikker.

Vil du lage deg noen skikkelige luftige lapper til kvelds, eller overraske noen du er glad i med noe godt i ettermiddag, kan du prøve disse. Og skulle det bli noen igjen, ja da kan du fylle opp matboksen i morgen med lapper. Hva smaker vel bedre i lunsjen enn lapper med smør og brunost?

 

Oppskriften gir ca 12 store lapper, og er som følger:

3 egg

6 dl melk

7 dl hvetemel

1 dl sukker

1 ts kardemomme

1 ts natron

 

( Lapper, rykende ferske, bokstavelig talt. )

 

Fremgangsmåte:

Skill eggene, og stivpisk eggehviten.

Rør sammen melk og eggeplommer, og rør inn det tørre.

Fordel eggehviten inn i røren med slikkepott.

Stekes i stekepanne eller på takke (for de som er så heldige å ha det) på svak varme.

 

(Rør forsiktig inn stivpiskede eggehviter for en ekstra luftig og god røre.)

 

(Lappen er klar for å “flippes” når det bobler lett på den øvre siden.)

 

(Er du skikkelig vågal kan du trylle litt med lappene, og fylle de med godsaker. Jeg brukte ristede valnøtter i mine, fordi det var det jeg hadde i skapet. Slipp fantasien løs. Eplebiter, bær, sjokolade…ah, himmelsk!)

 

Lappene er gode rykende ferske og varme, men smaker også nydelig avkjølte.

 

(En stabel av Liermåsans luftige lapper.)

 

(Kokken må jo prøvesmake. Lapper med vispet krem og blåbærsyltetøy.)

 

( Og et dryss av ristede valnøtter…se så luftige da!)

 

(En munnfull eller tre til kokken er påbudt!)

 

Ønsker du en sunnere variant til nistematen kan du sløyfe sukkeret. Annet søtningsmiddel, slik som honning er en super erstatning, om du liker at de er litt søte. For en grovere og mer mettende variant bytter du ut halvparten av melet med grovt mel. Tilsett gjerne også noen spiseskjeer med havregryn.

 

 

Sånn, da er det bare å nyte. Jeg vet ihvertfall at denne stabelen får ben å gå på når ulveflokken gutteflokken min kommer hjem fra skolen. Så er det bare å vente på den “årets mamma” pokalen. For hvis ikke den er så godt som min nå, da vet ikke jeg 😉

12 kommentarer
    1. Det tviler jeg ikke på! Skal på slageren, egentlig i går eller dagen føre den dagen men ryker ut i fristelser hver eneste dag hahahaha Kos deg med dagen <3

    2. Heldige ungdommer, og heldig mamma som snart kan nyte synet av smilende ungdommer rundt bordet:) Haha, er det en ting folk bør lære, så er det at en mett ungdom er en fornøyd ungdom 🙂 Nyt dagen videre, fortsatt god bedring, og takk for den hjertevarme bloggen din <3

    3. Det så godt ut,men ettersom influensaen herjer i heimen så er ikke matlysten på topp.Ufrivillig slankekur,men gjett om jeg skal ta igjen……..Ha en fin kveld 😀

    4. Astrid: Fordelen med sykdom er jo hvor godt alt smaker når matlysten kommer tilbake 🙂 I mellomtiden ønsker jeg deg riktig god bedring. Varme klemmer sendes 🙂

    5. ladyaugust: Det er så fælt med sånne fristelser, og jeg gir alltid etter. Null viljestyrke…men så er jeg stadig god og mett og da 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg