Pai- Ukas matpakker.

Mandag. En sånn skikkelig typisk mandag og, med regntunge, mørke skyer, vasspytter langs hele gangveien, og en sliten bomullstruse som plutselig fikk en bitteliten personlighetsforstyrrelse og trodde den var g-streng. Hater sånne dager, når ting kryper dit de ikke skal, og irriterer en allerede irritable overgangsalder-skreppe.

Men så er det nå sånn da, at så fort mandagen kommer godt i gang, så går ting seg til. ( Bortsett fra trusa… den gikk ingen steder, og må antageligvis fjernes kirurgisk fra nedre del av tarmen senere i efta.) På kontoret ble jeg møtt av morgenglade og smilende kollegaer, klasserommene var fulle av elever som var trøttere enn meg, jeg har hoppet i noe jeg har tenkt på lenge, og meldt meg opp til en eksamen på slutten av året, og midt oppe i et aldri så lite adrenalin-kick endte jeg med å bråvaske store deler av underetasjen rett etter jobb. Det lover bra for resten av kvelden. Eimen av grønnsåpe og hjemmelaget pizza på en skikkelig “blåmandag”, det er fett!!!

Det eneste som var på stell i dag tidlig var matpakkene til store og litt større i måsahuset, og fordi jeg de siste to ukene har delt “ukas matpakke tips”, kan jeg like gjerne slenge med oppskriften på skoleårets letteste matpakker hittil.

 

( Vegetar spiral-pai )

 

Pai er så genialt, og så innmari lettvint, både til lunsj, middag og til matpakker. For de aller fleste paier er gode også kalde, og passer perfekt til sultne unger (eller ungdom ) sånn ca midt på skoledagen. Dessuten er det et velkomment avbrekk med pai i stedet for den vanlige brødmaten, og slenger man i tillegg litt blandet salat i bunnen av matboksen blir man plutselig “årets mor” på Snap Chat, og kan sole seg i den glansen helt til man ber avkommet plukke opp sokkene sine, og dermed mister tittelen.

Vi har klart å lage tre gutter med veldig forskjellig smak. Noen er frelst i grønnsaker, mens andre mener jeg prøver å forgifte dem om det detter en bit paprika på asjetten. Selv er jeg relativt alt etende (En av grunnene til det evige behovet for akutte slankekurer. Er jo ei levende søppelkvern med visdomstenner lissom ).

 

 

Oppskriften på paibunn er enkel.

125 gr smør

200 gr hvetemel

( jeg har brukt speltmel i mine paier, for litt grovere bunn, og litt mer tyggemotstand. )

2 ss kaldt vann.

( For søt bunn tilsettes 1 dl melis )

Stekes på 200 grader midt i ovnen, i 30-40 min.

 

Fyllet varieres etter smak og behag.

 

( Når FBI kan identifisere bakeren med fingeravtrykk… kjevle er oppskrytt lissom! )

 

( Klar for steking )

 

( Genialt tilbehør til middagen, eller kald i matboksen. )

 

I matboksen til den mellomste poden og meg selv lå det i dag en saftig grønnsakspai, med squash, paprika, tomat, gulrot, søtpotet og ost. I bunnen helles først to egg pisket med 1 dl melk, salt og pepper, slik at grønnsakene bindes godt sammen under steking. Kjempegod som tilbehør til middagen, smaker godt il alle typer kjøtt, og er en litt mer kreativ måte å spise grønnsaker på. Knallgod i matboksen også, smaker like herlig kald.

 

Pai nummer 2 bestod av kylling fileter, et halvt beger kesam, gulrøtter, paprika, blomkål og løk. Denne paien er rett og slett ull av restemat fra nederste skuff i kjøleskapet. Vi tok en bit til iddag i går kveld, og en av gutta fikk med denne i matboksen i dag, på en “seng” av grønnkål, cherrytomater, agurk og fetaost. Like god kald som varm.

 

 

 

( Kylling og grønnsaker, perfekt i matboksen. )

 

Pai nummer 3 ble laget til den eldste poden og måsagubben, som begge liter av grønnsaksfobi, og påstår at paprika er for spesielt interesserte, og at sopp er en sykdom og ikke mat. Tacopaien består derfor kun av kjøttdeig med tacokrydder og kesam, og masse revet ost, både i bunnen og som topping. Til middag kan jo denne danderes ved siden av salat og andre ingredienser man vanligvis bruker i sin taco. Også denne er knallgod avkjølt i matboksen, og mektig. Veldig mektig.

 

( Fantasiløs taco-pai for kresne menn med grnnsaksvegring )

 

De siste paien var litt sånn “OMG, nå er jeg fysen og har lyst på noe digg”-pai, så her er det tilsatt 1 dl melis i bunnen. Paibunnen dekkes først av et tynt lag revet marsipan (det er sååå sabla godt, og sunt. Marsipan er jo laget av mandler!! Dødssunt!)

 

( Marsipan… eller mandler da, kommer litt an på åssen du ser på det. Sunt er det i hvert fall! )

 

Deretter kjører jeg på med to poser bær fra frysedisken, og steker som vanlig. Hadde jeg hatt en helt tett matboks hadde jeg druknet et paistykke i vaniljesaus, og spist på personalrommet i lunsjen, men jeg har allerede ødelagt en veske på den måten, så denne paien måtte nytes hjemme. Den fikk i alle fall ben å gå på, og ble borte kjappere enn  gubben blir hver gang jeg vifter en boks hermetiserte sopp foran nesa hans!

 

 

 

( Skogsbær- pai, av speltbunn. Slankepai, med andre ord. Bør neste spise to stykker, bare sånn for å ikke bli for tynn! )

Sånn, da var ukas matpakker sikret, bare å fylle matboksene med ferdig delte og fryste biter av pai hver morgen.

Da er det bare å ønske alle som titter innom en riktig god mandag. Her blir det øyeblikkelig middag, trafikalt grunnkurs for fjortisen, kirurgisk fjerning av nysgjerrig bomullstruse for mor, og en avslappende kveld i nyvasket stue. Det gledes!

 

 

4 kommentarer
    1. Jeg bare elsker bloggen din 🙂 I følge ungdommen min så er bloggen din det beste som har skjedd nisteboksen hans, haha. Vært full skjerpings på digg niste etter din inspirasjon, tusen takk for at du inspirerer 🙂 Er litt tørke i kommentarfeltet, men ikke stress, det er ikke fordi bloggen din ikke er knallbra, det er fordi den er det! Det er vanskelig å kommentere noe smart tilbake til en ordkunstner:) Du kjører vel i gang med vårruller i nista til uka, det hadde vært digg:) Ha en strålende kveld videre 🙂

    2. Lene: Åh, you made my day! Tusen takk for nydelig kommentar og hyggelig tilbakemelding. Vårruller hørtes ut som en sjefside!!! Nå skal jeg leke meg med oppskrifter på det! Takk for tips 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg